Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petr stursa

22. 2. 2008 2:39
Brno

No jo, je to tam zajimave. V Brne mame taky vynikajici parkovani. Znam mista, kde postavili placene garaze a nahle se vsude objevily znacky zakazu zastaveni. I na mistech, kde se dalo driv bez problemu parkovat. No a policie nekolikrat denne jezdi a vybira (bydli tam lidi a jinde se stat neda). pri odstranovani boticky, nebo pri predavani odtazeneho auta rikaji "vsak parkujte v garazich..."

Pritomnost policie ale znamena jen pokuty, zadneho zlodeje to zatim neodradilo, na ulicich se vesele krade, dokonce i pod okny policejni stanice.

0 0
možnosti

MedaBeda

21. 2. 2008 16:13
modré výpalné

Radnice se řídí jednoduchým pravidlem: hrabat prachy je jednodušší, než třeba budovat nová parkovací místa nebo obecně udělat něco pro občany.

Nedivte se až budete muset zaplatit už i za to že vykročíte ze dveří. Hlavně že budeme pořádat o olympiádu.

0 0
možnosti

Malina

20. 2. 2008 13:36
Nebezpečí ZPS

Doufám, že článek není agitací za zavedení ZPS též v Praze 10, i když to na první pohled tak vypadá.  Já osobně jsem rezidentem P2 s kartou, kterou jsem si ze zbabělosti pořídila, ačkoli považuji  zóny za naprostou zrůdnost, jejímž účelem je šikanování lidí, vybírání poplatků, které jsou poté dobře známým systémem rozdělovány mezi spřátelené firmy na tomto parazitujícími. Po občany to znamená v první fázi rozdělení na způsobilé pro  parkovací karty za 700 Kč (ti co mají  v zóně trvalé bydliště zvěčněné v OP) a ty ostatní, kteří nárok na kartu buď nemají vůbec nebo za desetitisíce ročně. Právě tito nešťastníci se přesunou těsně za hranice placené zóny, takže tamní domorodci začnou volat po zavedení zóny i tam a tak dál a dál. Nakonec bude celá Praha rozparcelovaná na zóny a člověk bude moct zaparkovat jen ve své zóně, auto bude tak pro cesty na chatu. Přijmout návštěvu autem nebo třeba opraváře z jiné zóny taky. Nicméně banda z radnice řekne, že to tak lid chtěl. 

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

20. 2. 2008 14:22
Re: Nebezpečí ZPS

Jsem proti "parkovacim ghettum", jak to zde v diskuzi bylo trefne nazvano. Bohuzel situace u nas je zcela kriticka, bud ji vyresi prunikove zony (u Vas na Praze 2 je po zavedeni ZPS mist habakuk) a nebo zavedeni ZPS i u nas. Bourime se a takto zit nechceme. Agituji za rychle reseni.

0 0
možnosti

Jirka

20. 2. 2008 11:24
Jo na pětce je to stejný

Když zavedli parkovací zóny na P2 dost řidičů z okolí Karlova náměstí a Výtoně začalo parkovat za vodou :) na P5, kde už tak není místo k zaparkování a na druhé straně z okolí I.P.Pavlova se zase posunuli na P3. Teď po zavedení zón na P3 se to posunulo jako lavina na P10. Aby mohli rezidenti parkovat musely by se zóny rozšířit pomalu na celou Prahu. No uvidíme jak to dopadne.

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

20. 2. 2008 11:37
Re: Jo na pětce je to stejný

K nam se to posunulo jiz od zavedeni zon na Praze 2... Takze takto zijeme jiz od 1.11.2007;-(

0 0
možnosti

Honza

20. 2. 2008 11:10
zóny

Na řadě je teď Praha 7.  Je to děs, Praha je rozdělena na jednotlivá "parkovací ghetta", z kterých není úniku. To je podpora podnikání v praxi... Vzpomínáte na předvolební billboardy primátora Béma? Už vidím, jak placené zóny postupně zavedou i zbylé městeské části. A výsledek? Nikdo nebude moci zaparkovat nikde jinde, než v místě bydliště a bude pouze postižen další skrytou daní ve formě poplatku za parkovačku....

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

20. 2. 2008 11:15
Re: zóny

Honzo nebojte. U nas na Praze 10 s nejvetsi pravdepodobnosti zona nebude, jsme moc velky, stalo by to moc penez. A postavi nam asi parkovaci dum ve Strasnicich, hec... No to uz bych ale mozna take mohla parkovat treba v Plzni:-P

0 0
možnosti

Vincek

20. 2. 2008 10:37
Byla jste někdy ve Zlíně?

Tam v polovině ulic vůbec nejsou chodníky.

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

20. 2. 2008 10:59
Re: Byla jste někdy ve Zlíně?

Ve Zline uz jsem dlouho nebyla. Ale vdecne vzpominam na me rodne Brno - Lesnou. Tam by zaparkovalo i male dite...

0 0
možnosti

Kamil

20. 2. 2008 10:17
Když se vám to nelíbí

tak nemáte bydlet v Praze...Rv

0 0
možnosti