Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jiri.fiala

2. 12. 2008 16:50
singapur

v singapuru maji osvicenou vladu a maji to vyreseno lepe. kazdy rok se odhadne, mj. na zaklade koncicich licenci, kolik aut se muze vypustit do mesta a tolik casove omezenych licenci (SPZ) se drazi :) az pak si muze na zaklade toho dotycny koupit auto. tyka se to i motorek, ba i maloobsahovych skutru ;-DR^ mesto je tak plne aut tak akorat, mistni mohou bez obav jezdit na kole i chodit po chodniku. bema postavit ke zdi.

0 0
možnosti

Dr. Fe1

2. 12. 2008 16:36
Takhle vypadá politika ODS v praxi

Politici ODS mají plnou hubu keců o nedotknutelnosti lidské svobody (svobodu pohybu nevyjímaje), odporu k "socialistickým" regulacím všeho druhu, o podpoře podnikání, rovnosti v podnikání atd. a přitom v praxi dělají z korupčně-klientelistických důvodů pravý opak. Parkovací zóny jsou toho jasným dokladem neboť všechny výše uvedené ideje popírají.

Autorce blogu doporučuji nenadávat na radnici Prahy 10 ale na Magistrát !!! Radnice P 10 je v tomto případě obětí sousedních čtvrtí a má na výběr jenom ze samých extrémně špatných řešení. Buď se připojit k parkovacímu terroru a dál prohloubit problémy v pražské dopravě a podpořit tak, že se v Praze skutečně za chvíli nebude moci zaparkovat jinde, než před svým vlastním domem nebo nechat svoje občany v těžké situaci, kterou popisujete. Viníci sedí na magistrátu a radnicích sousedních čtvrtí !

0 0
možnosti

sirliam

24. 11. 2008 23:48
Bydlím v Kubelikofce..

Mám presne ten samej problem.. naposledy me odtahli minulej tyden a ted v nedeli jsem to mel o prsa korejske zavodnice,brali auto vedle...

Mam kamaradku bydli u o2 areny a tyhle karty tam meli uz pred 2 roky. a kdyz tam byla nejaka akce stejne nezaparkovala   u sveho baraku.

Asi se neponaucili .. kdyz to dali do cele  Phy.Mě to prijde ze nechteji aby se jezdilo autem,kolik by pak statni kasa prodelala kdyz je tam tak vysoka spotrebni dan...

Od te doby  co to plati na P3 me odtahli asi 6x a listku za steracem uz nepocitam...Bydlim vedle Aktopole a zaparkovat kdyz je tu koncík to ani   nezkousejte.. nasel jsem si jednu ulicku kde jsem si az donedavna myslle ze tam to oskolive auto s ramenam nezajizdí :( ten omyl me stal dalsich 1450:( Peticí bych to neřešil,zorganisoval bych nějaky pochod-to je ted v mode:))))

0 0
možnosti

Andrea B.

25. 11. 2008 7:33
Re: Bydlím v Kubelikofce..

Snazi se nam ulehcit zivot:-(. Me malem odtahli minuly tyden - vezla jsem kamaradce z P10 detskou sedacku, zaparkovala na chodniku (jak jinak), vylitla nahoru, byla tam 5 minut a dole byla policie - take brali auto vedle... 

Jo, ale bavi me, jak si nasi poslanci chteji vymoci vyjimku na Malou Stranu. Zda se, ze s nami nechteji sdilet "nase radosti"...  Jo a mimochodem si myslim, ze na rozdil od P2 a P3 je zakaz parkovani na Male Strane a Starem meste opravneny. Z techto ctvrti stejne zanedlouho bude skanzen:-( - ale to uz je tema na jiny clanek.

0 0
možnosti

tx999

24. 11. 2008 18:51
Ja bych doporucoval

zacit nejak vyvijet tlak na magistrat.

Mozne jsou 2 scenare:

1. Sepsat petici, ze pozadujete zruseni vsech zon s vyjimkou tech puvodnich na Male Strane a na Starem meste a sehnat dostatek podpisu a zacit tlacit na magistrat.

2. Sepsat petici, ze pozadujete zavedeni ZPS v cele Praze s jednotnymi pravidly. Tj. rozdelit Prahu na pasma (nejspis podle mestskych casti) s tim, ze naprosto kazdy si muze koupit povoleni k parkovani v libovolnem poctu pasem s tim, ze obyvatele Prahy, tedy lide kteri prokazatelne v Praze bydli (najemni smlouva ap.), by meli automaticky narok rekneme na 2 pasma zdarma (domovske + napr. rodice/prace) a zbyla pasma by meli pripadne s vyraznou slevou.

Podotykam, ze sam se po Praze dopravuji prevazne MHD a vlaky, takze me parkovani tolik netrapi, ale obcas v ZPS potrebuji zaparkovat a to je peklo..

0 0
možnosti

Andrea B.

24. 11. 2008 20:09
Re: Ja bych doporucoval

Diky R^, mozna se o neco pokusim...

0 0
možnosti

gat

24. 11. 2008 16:10
Park. zóna = stěhování

Naprosto Vás chápu, u nás na P7 to dopadlo tak, že jsem byl nucen (jako majitel nemovitosti-bytu, bez trv. bydliště) pořídit byt jinde a odstěhovat se a ač jsem chtěl byt pronajímat, díky zóně jej prodávám, téměř anebo podstatně ztrácí na možnosti pronajmout...

0 0
možnosti

Andrea B.

24. 11. 2008 16:18
Re: Park. zóna = stěhování

Dekuji ze jste napsal.  Jednomu z mych pratel (cizinci) nevydali parkovaci kartu - ohanel se na urade platnou najemni smlouvou a to nepomuze. Odmitl si zazadat o dlouhodoby pobyt (a stravit mladi na prazske cizinecke policii). Je ze Schengenu a zadny jiny zakon ho k tomu nenuti. Zatim na Praze 2 bydli, ale uz se rozhlizi...

PS.To ze je parkovaci karta za 700 Kc odpirana majitelum nemovisti, povazuji za vylozene ABSURDNI !!

0 0
možnosti

jahodove_ticho

24. 11. 2008 15:58
strašlivý

Pěkný článek! Dosud jsem jen litoval obyvatele Prahy a cesty autem do matičky omezil na mikrominimum. Ale podobná divočina začíná i v menších středočeských obcích a jednou se i lidi na vesnici budou divit z pokuty za parkování před svým domem. :-P

0 0
možnosti

Andrea B.

24. 11. 2008 16:10
Re: strašlivý

Diky.. Presne... My v Praze jsme tak progresivni, ze uz si techto vymozenosti uzivame - viz obyvatele casti ulice Rybalkova, kteri legalne nemohou zaparkovat pred svym domem...:-(

0 0
možnosti

jural

24. 11. 2008 15:19
Veta:

"Kolik (tržních) nájemníků ví, že trvalé bydliště získá na základě nájemní smlouvy bez nutnosti souhlasu majitele bytu ?"

vyslovene potvrzuje, ze pravnicke vzdelani nemate.

Neni totiz pravda, ze k trvalemu bydlisti staci najemni smlouva. Mam ten pocit, ze ta najemni smlouva musi byt na dobu neurcitou a beztak je tam i neco dale. A kdyz mate nekde napsane trvale bydliste, tak v pripade neplaceni s Vami najemce ma HOODNE velky problem. Cili obvykle moc nema zajem na tom, abyste tam mela trvale bydliste.

0 0
možnosti

Andrea B.

24. 11. 2008 15:22
Re: Veta:

no nemam... mne to bylo taky divne a tak jsem zeptala na urade... Vysledkem je prave tato veta.

0 0
možnosti

nejchytrejsi

24. 11. 2008 15:14
jj

parkovaci zony na P2 sou dobrej kseftik pro autare, lidi z vinohrad parkujou na druhy strane nuselaku, zadny domy, spatny svetlo, kazdej den cerstve rozbity auto vokno, kdyzby tam mestaci dali aspon kameru za par korun, hovnajz :)

0 0
možnosti

honza2007

24. 11. 2008 15:09
nejlepší by bylo zavést zóny všude.

Nikdo se pak nikam nedostane, nebude moct do Prahy a nikdo pak nebude nikomu závidět kvůli parkování. Auta budou pouze na chlubení a pro zloděje, co vy na to? ;-) 

0 0
možnosti

Andrea B.

24. 11. 2008 15:20
Re: nejlepší by bylo zavést zóny všude.

Myslite ze by mi meho yariska mohl nekdo nejak zvlast zavidet ? Jestli jo, tak ja se rada pochlubim;-).

0 0
možnosti

xls

24. 11. 2008 15:08
Nejen Praha

Podobný mor se šíří po celý republice. V Hradci Králové to vyřešili (pro někoho) naprosto geniálně, pár volných ploch, kde se parkovalo, zastavěli obchoďákama a celý město pronajali za pár chechtáků ročně na 30 let nějakýmu sročku.

V podstatě tak odsoudili "Palác republiky" k osudu Chánova. Do města nemá cenu jezdit, protože parkování je drahý -> tak se tam nejezdí -> takže to můžou zabalit i obchodníci. Z města se tak stává ráj heren, hospod, vietnamských krámků, bezdomovců a důchodců. Ono dneska tam už opravdu ani nemá cenu jezdit, protože těch pár krámů, který zůstaly, vypadá tak uboze a tak živoří, že se tam stejně už nic koupit nedá.

Takže to vyjde s Prahou nastejno: na tom parkovacím systému se pár radních napakuje a za mnou potopa, hlavně že je "vyřešený" problém s parkováním.

0 0
možnosti

Radek1979

24. 11. 2008 15:18
Re: Nejen Praha

ti nechci kazit náladu, zejtra nám v Pardubicích otevřou Palác Parduice, nebo jak se ta hrůza jmenuje a už ani do Futura nebudou muset Pardubáci jezdit ;-)

Už zbejvá jen ta nemocnice, to je utrpení ale bohužel občas se tam musí ;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6860x
Moravanka, žijící (převážně šťastně) v Praze.