Diskuse

Zaříkávač koní (komunikace se zvířaty)

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ŠumavskýBřeťa

16. 2. 2009 10:49
Film Zaříkavač koní je doják,

který mí zaútočit na city, potažmo na kapsu diváka.Pro odborníka, který s koňmi žije a pracuje je to učební pomůcka, jak s koňmi nezacházet!

Syžet: Nezodpovědný provozovatel stáje nechá vyjet samotné dvě děti na zledovatělém terénu k hlavní silnici.Dopadne to jak musí.Pak drží koně zavřeného bez phybu potmě v boxu až z toho blázní. Po tuhém boji ho naloží do přepravníku a paní (sama!!!) s ním jede přes půl Ameriky krmení, napájení a pohyb toho koně neřeší....

Tom ho pak kopne do zadku a pustí ven.Koně "zaříkává" tak dlouho, dokud majitelka platí a spí s ním. Když dojdou peníze a přijede manžel " musí se to udělat jinak".... Tak s ním bouchne o zem (mimochodem - mně se to s veterinářem povede vždy na první pokus - ale to by nebylo tak dramatické), sedne mu na hlavu aby si spolu ujasnili kdo je tu šéf - což rozhodně v tomto případě nebyla žádná věda, protože se nejednalo o divokého mustanga, ale o staršího sportovního, na lidi zvyklého koně.

Pokračování následuje...

0 0
možnosti

ŠumavskýBřeťa

16. 2. 2009 10:56
Re: Film Zaříkavač koní je doják - pokračování

Tím podlomem po tom skákání na lase se nezabývali, protože jak manžel řekl "nespěchej", měli vážnější starosti k řešení...

Komunikace s koňmi existuje od doby co koně s lidmi žijí.Umí to miliony lidí. Monty Roberts to popsal, zpopularizoval a dobře  prodal.I knihu napsal.Teď už jen stačí, aby se zájemci o metodu "Napojení" naučili číst a rozumět psanému textu.Hned na začátku "Názorného průvodce .." M.R. píše:

"Metodu můžete úspěšně praktikovat, pokud jste sami vnitřně přesvědčeni, že to udělat dokážete a pokud nemáte z koní strach."

A  vo vo vo tom to je! Pokud se k tomu uchylují lidé, kteří předtím koně nezvládali a bojí se jich, je to marné.A pokud se koní nebojí a i předtím je zvládali, tak po metodě napojení ani nevzdechnou, protože ji podvědomě provozují.

Svůj význam to ovšem má - je to možnost, jak lidi, kteří chtějí být a pracovat s koňmi a nemají opravdovou možnost ježdění v přírodě (těch je dnes většina) mohou tuto svoji touhu naplňovat. 

0 0
možnosti

Ynhoj

16. 2. 2009 7:35
zaříkávač koní

Film je hezlý,ale trochu "mimo mísu", kniha je lepší.Komunikace s koňmy nemusí probíhat dle pánů Robertse,Parelliho apod.Neznalý člověk může navíc způsobit více škody než užitku.Jelikož ke koním,které chová známý chovatel, mám  dost blízko a vím, že s nima nedělá žádné "zaříkávání",tak koně jsou naprosto pohodoví, hodní...Z velké části je to i tím, že koně jsou ustájeni celoročně venku což je pro koně přirozenější prostředí než být třeba i více než 12 hodin v boxu či být pár hodin v malém výběhu...Kdo by chtěl více vědět o jaké koně jde, stačí se podívat na http://www.fanklubshagya.cz. Člověk nemusí být jen zaříkávač koní,aby to s koňmy uměl a zároveň s nima nedělal něco silovou metodou...on někdy stačí obyčejný "selský rozum";-)

0 0
možnosti

Hucul

16. 2. 2009 0:48
Alexander Nevzorov

Dohledejte si na Internetu toto jmeno, uvidite, jak neuveritelne daleko je mozne zajit v komunikaci s konmi.

Ja jezdim s klasickymi pomuckami pro parkur a drezuru, takze pouzivam k signalizaci i uzdu. Rada bych se to naucila bez ni, ale toho tezko dosahnu s konmi na jizdarne, kde na nich kazdy den jezdi nekdo jiny.

Minulou stredu jsem ale nafasovala kone, ktery je v hube "tvrdy" (jinymi slovy ignoruje pokyny otezi) a ktery mel od nejakeho kruteho jezdce prede mnou do krve poraneny bok od ostruhy. Po hadce s trenerkou, ze ten kun by nemel vubec jit jezdit, jsem na nej preci jen opatrne vylezla (kdybych to neudelala, proste by na nej vylezl nekdo jiny) a byla jsem hrozne prekvapena, jak dobre jsme se domluvili. Kvuli jeho zraneni jsem celou hodinu drzela levou nohu odtazenou od jeho bohu a pravou mohla davat jen lehke signaly. Ale on pochopil situaci a bravurne odbehal slozita drezurni cviceni ciste na zaklade meho prenaseni vahy a hlasovych pokynu. Doufam, ze se mi to podari zopakovat.

0 0
možnosti

ŠumavskýBřeťa

16. 2. 2009 10:19
Re: Alexander Nevzorov

To Vám Huculko zatím zatajili, jak se doopravdy jezdí na koni a evidentně čistě náhodou objevujete nejzákladnější principy....;-)

mrkněte na http://www.nowa.cz, ozvěte se a já Vás něco naučím.

0 0
možnosti

Mik8

16. 2. 2009 0:43
Zaříkávač koní

Zvířata včetně koní mám rád, ale u tohoto filmu miluju hlavně jeho recenze, u kterých si vždy utírám slzy smíchu. Cituji např.: "Tom je ten typ z romantických filmů, který je tak moc moudrý, přátelský a jemný leč zároveň mužný, až je zralý na ránu pěstí." Mimochodem, napsala žena. :-) "Tom je svatý, obrovský trpělivý, nekonečně chápavý a nudný jako většina těch, co jsou příliš dobří, aby to mohla být pravda." 

0 0
možnosti

Mik8

16. 2. 2009 0:44
Re: Zaříkávač koní

"Další velkolepá romance: Přemrštěná, semntimentální a úplně pitomá: Vypněte mozek, než film pustíte." "Tom ochočí dceru, matku a nakonec čtyřnožce - ovšem trpělivě, během

téměř tří úmorně dlouhých hodin plných dokonalých scenérií a počasí,

pro jaké se umírá."

0 0
možnosti

nejchytrejsi

15. 2. 2009 20:11
x

sem si parkrat pucil kone kdesi za vesnici, kilo na hodinu bo kolik to stalo, ze nemam trhat uzdou, ale ovladat kone nohama bylo prvni co mi rekli, a co se tyce zarikavace psu, pokud bude pes zmagorenej staford, co tri roky behal v autbazarou za plotem, pena u drzky, tak z nej nikdo postelovyho mazla neudela, voni ty "zarikavaci" delaj borce na retrivry, ritchbegy, na magory si netroufnou, coz je dobre, clovek neni pan tvorstva zejo

0 0
možnosti

katerina9

15. 2. 2009 17:12
ten film

nějak nemusím, i když Redforda mám te´d na starý kolena docela ráda. Ale komunikace se zvířaty mě zajímá. Mám dojem, že se ukazujje, že člověk se v podstatě dokáže domluvit s leckterým zvířetem, když se snaží. Vždyť se lidé odváží i mezi gorily a medvědy a ti jim neublíží (když lidé nepřestoupí jejich pravdila) .My máme psa a opravdu zjišťuju, že houby záleží na tom, co mu říkám. Že jde o to, jestli jsem o tom, co mu nařizuju, vnitřně přesvědčená a když vynaložím určitou energii a směřuju ji k němu. Nikdy jsme ho nebili a přesto pcchopil rychle všechno, co nemá dělat a nedělá to. Prostě jen proto, že ví, že to nechceme. V

Dobrý den Andreo. :-)

0 0
možnosti

katerina9

15. 2. 2009 17:14
Re: ten film

jsem se zapomněla podepsat: Kateřina SidonováVR^;-D ty obrázky tady u vás mě bavěj!8-o

0 0
možnosti

vdanicek

15. 2. 2009 16:14
Mate pravdu, tak to je

:-)V

0 0
možnosti

kolouch.k

15. 2. 2009 15:24
Nepravdivý film

U tohoto filmu pláče hodně lidí, bohužel je nebezpečný. Človek, podle kterého byl natočen se od něj distancoval kvůli tomu, co je tam s koňmi prováděno. (A jen mimochodem, ten člověk podle kterého to bylo natočeno není Monty Roberts, jak se často mylně tvrdí). Některé nebezpečné kousky zkoušejí pak lidi doopravdy a svoje koně tím v podstatě týrají.

0 0
možnosti

Andrea B.

15. 2. 2009 15:52
Re: Nepravdivý film

Mate pravdu, ze tam bylo par momentu kdy jsem odvratila zrak, jelikoz se mi to zdalo prilis. Nejsem ale odbornik a tak s k tomu mohu tezko vyjadrit. Ani ten mlady muz, ktery prevychovava agresivni psy, si nebere prilis "servitky". Jsem stastna, ze jsem nikdy zadne "lamani" svych zvirat nemusela absolvovat. I kdyz muj kocour, ac take nadstandartne komunikativni, se obcas chova jako maly terorista:-P.. Takze pokud nekdo znate zarikavace kocek, dejte vedet;-)

0 0
možnosti

motiva

15. 2. 2009 14:39
zaříkávač koní

neverbální komunikaci zvládá i moje 18tiletá dcera, která základy získala na Moravě u Pavla Hradila, pomáhal jí s týraným koněm, kterého vykoupila od od původního majitele a dokázala ho zbavit strachu z lidí

0 0
možnosti

Andrea B.

15. 2. 2009 15:13
Re: zaříkávač koní

R^

0 0
možnosti

ramones61

15. 2. 2009 14:00
Pozor!

..pšíídou lostomilá žvížáátka..(Y)

0 0
možnosti

zdeseny obcan

21. 2. 2009 16:34
Re: Pozor!

Radeji ani nenaznacujte ;-D;-D;-D

0 0
možnosti