Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gyulla

10. 6. 2009 13:43
Komentář

Andrejko, po  dlouhý době čumím na weby a koukám..kdepak nesouhlasím s tebou.Je dobře že tam jeli, dopadlo to jak to dopadlo, ale i tak to byla právě v zahraničí dobrá reklama i když to tak na na prní dojem nevypadá. EuroSong je trošku o ničem jiným, než jen o tom, jak zpíváš. A právě oni se svým stylem byla jediná kapela u který byla alespoň šance na úspěch. Jasně, je spousta super kapel romáckých u kterých se úžasně pobavíš ( já třeba preferuju hodně gypsy/jazz ) jenže prostě světový etno popo music je trošku o něčem jiným a Gipsy.Cz je tršičku jinej projektR^

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

11. 6. 2009 20:13
Re: Komentář

Cau Julku, ale jo, ja s Tebou souhlasim, ze oni jako jedna z mala ceskych kapel, meli nadeji na uspech. Ale ta soutez je veskrze trapna.. a taky se mi nelibilo, jak tam byli nominovani.. To vis, nahrava to kritikum, kteri Gipsy.cz ani nikdy neslyseli... Pa a doufam, ze se brzo potkame na nejake jam session :-)

0 0
možnosti
MF

falm

15. 5. 2009 18:10
Neměli tam co dělat nikoli jako Romové

nikoli jako cikáni, nikoli jako Češi... S tím to, co předvedli, to nemá nic společného.

Ale neměli tam co dělat jako šmíra, kterou předvedli! Ono totiž stačí nikoli 3 minuty, ale mnohdy i jen 3 vteřiny, aby bylo jasné, že má člověk před sebou poskakující šumaře.

Ono totiž nestaří po scéně jen živelně poskakovat, s jakými si domluvenými prvky. Má-li být vystoupení především show - tedy od slova "ukaž!" - pak je potřeba vše velmi precizně secvičit, od příchodu na svému až po odchod ze scény; o samotném pohybovém ztvárnění písně nemluvě.

Bezradně stát a halekat a pak pákrárt máchnout křídly a myslet si, že jsem světový...  Chlapci si to poněkud spletli s Khale, kde stačí podobný primitivistický projev a jsou hned za hvězdy, jen proto, že jsou Romové, jsou mezi svými a sobě rovnými.

Eurovision je však poněkud něco více. Ale až bude nějaká soutěž folklorních souborů amatérské lidové tvořivosti, můžou s mým hlasme počítat. Jinam, bohužel, nepatří.

0 0
možnosti
MF

falm

15. 5. 2009 18:13
Re: Neměli tam co dělat nikoli jako Romové

Oprava překlepů:

1/ Ono totiž nestačí po scéně

2/ ...od příchodu na scénu až po...

3/ ...pak pákrát máchnout...

4/ ...s mým hlasem počítat.

0 0
možnosti
ON

ohorele nohy

15. 5. 2009 9:30
na takovehle akce je idealni vysilat dana nekonecneho

to je super humorista R^

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

15. 5. 2009 18:55
Re: na takovehle akce je idealni vysilat dana nekonecneho

R^:-)

0 0
možnosti
P

Prachomor

15. 5. 2009 8:06
hmmm

"Na Eurovision předvedli show, která se nedá s předchozími propadáky srovnat"

No nevim... Kerndlova byla propadak,protoze zpivala neuveritelne falesne a pisnicka byla 150ta variace na jedno tema. Predstaveni Kabatu vsak bylo uplne v pohode. Nevypadali jako maskary a zahrali dobre svuj zanr. To,ze vetsina lidi,co na to kouka,ma rada takovou tu klasickou muziku,co se hrave v radiich a oni tudis skoncili posledni,je vec jina. Jinak mi ani tak nevadi,ze tam jeli gipsy.cz,ale zpusob,jakym byli vybrani. Pokud se nemylim,zucastnili se predchozich dvou vyberovych kol v CR a ani jednou nevyhrali. Tim snad lide dali jasne najevo,ze je jako reprezentanty nechteji. No a co se nestane. CT si proste rekne,ze kdyz se tam nedostanou z vule divaku,tak je tam posle sama. Doufam,ze bude timto zpusobem bude vybirat i pristi rok,jinak si budu myslet,ze to letos udelali jen proto,aby tam konecne dostali tuhle kapelu...

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

15. 5. 2009 8:15
Re: hmmm

S tim Kabatem mate pravdu.... Me jen pripadaji strasne buransti a komentare priopileho Vojtka se nedaly poslouchat, tak jsem to vseobecne  hodila do skatulky priserne... Ten postup bez celonarodniho kola se mi taky nelibil. Tohle fakt Gipsy.cz nemaji zapotrebi. CT si asi myslela, ze oni maji velkou sanci postoupit (coz jsem si nakonec myslela i ja). Jen pro zajimavost Eurovision pred rokem nebo dvema vyhrala Romka, zapomnela jsem jak se jmenovala, ale pamatuju si tu pisnicku - Molitva...

0 0
možnosti
V

Vikina

15. 5. 2009 0:06
Andrejko B.,

že pozdravuji kočičku. Pejska ne, je geniální, tak to pochopí :-P.

0 0
možnosti
JV

Josef Vysoky

14. 5. 2009 23:58
Romská hudba? Miluju!

Kytaroví géniové cikáni Biréli a Sylvain si vytřou prdel s každym kdo by si je bral do huby :-)

http://www.youtube.com/watch?v=kXXe2ukYQlY

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

15. 5. 2009 7:23
Re: Romská hudba? Miluju!

R^.... Doporucuji i dabelskeho jazzoveho pianistu Ondreje Krajnaka, nebo housloveho maga Marka Baloga...

0 0
možnosti
DS

blackskull

14. 5. 2009 23:29
A kdo je prosím ten Gipsy?

0 0
možnosti
VPB

Jadyk

14. 5. 2009 22:56
Kdybych si cvičně neposlech pár gipsích skvostů

asi byste mě rozplakala.

http://www.youtube.com/watch?v=A_eI1RLJgps

Ale rádoby rapování houno, pudel, kulva(cenzor promine) mě nijak kulturně neobohacuje. Zaplaťpříroda, že nepostoupili do finále, které je tuším pozítří. Jsem v Londýně, lidi tu Eurosong kupodivu celkem sledují a já bych nerad vysvětloval, že nejsem Rumun a to, co je v soutěžním klipu Aven romale je "romská satyra".

0 0
možnosti
S

stedrik

14. 5. 2009 23:07
Re: Kdybych si cvičně neposlech pár gipsích skvostů

nesouhlasím,škoda,že nepostoupili do finále.Konečně i v Londýně by pochopili tu naši jakoby diškrimináciu:-)

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora.2

14. 5. 2009 22:27
Tentokrát souhlasím.

Neměli tam co dělat.

0 0
možnosti