Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

ntk_

17. 5. 2009 20:01
jak se tak dívám na reakce pod článek je to opravdu smutný..

je to ještě na dlouhou cestu.... celá diskuze je tu v duchu: kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde! - je mi líto lidí co mají omezený pohled na věci kolem sebe, a už vůbec se nepokusí vžít do role těch ostatních... napsat článek, aby měl karmu nad 40 není těžké! těžké je mít názor v česku co není lahodný pro uši zdejší... a je třeba více takových článků !!! R^

0 0
možnosti
RK

Radek0075

17. 5. 2009 20:32
Re: jak se tak dívám na reakce pod článek je to opravdu smutný..

Dokud nám cigoši polezou přes plot a budou krást a ničit na zahrádce vchno co najdou, názory na ně nezměním !!!!!!! ani kdyby si se ty  p o s r a l. Omezenej pohled máš leda ty blbe.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

17. 5. 2009 17:42
Gaussova krivka

Statisticke rozdeleni ktere vystihuje Gaussova krivka pro jednu promennou neznamena ze vsechny prvky tohoto rozdeleni jsou omezene z jedne nebo obou stran. Toto rozdeleni pouze dovoluje urcit s jakou pravdepodobnosti se bude prvek nachazet v tom co onom miste. Totez plati pro mnoho dalsich bezne pouzivanych statistickych rozdeleni.

Nepiste prosimvas o tom o cem ani netusite co to vlastne je.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

17. 5. 2009 17:52
Re: Gaussova krivka

a co tím chcete říci? Že vysokoškolské vzdělání má 50% cikánů? Nepište prosím vás nic co nemá hlavu ani patu a nic to nevypovídá. Jestliže za posledních 50 let dosáhlo na vysokoškolské vzdělání 250 cikánů tak je to 0,5% z jejich populace, nevím k čemu chcete dospět svou slovní eskamotáží vy ?

0 0
možnosti
MS

BingoXX

17. 5. 2009 17:33
paní Andreo

co říkáte na tuto statistiku:

Přehled dosaženého vzdělání u cikánů dr. Kalibová 1991:

Učňovské 12,5% muži,6,7% ženy

Úplné střední 1% muži i ženy

Vysokoškolské  0,4% muži, 0,2% ženy

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

17. 5. 2009 17:48
Re: paní Andreo

Nemohu posoudit jestli je tato statistika pravdiva, vseobecne se na statisticke udaje prilis nespoleham. Myslim, ze v minulosti bylo vzdelani v romske komunite podcenovano, podil na tom melo i plosne umistovani romskych deti do zvlastnich skol, kde jakakoliv moznost kariery skoncila. Myslim, ze v soucasne dobe je to o hodne lepsi. Rozhodne se vsak situace nezlepsi, pokud budeme romske deti ve vzdelavani segregovat.

0 0
možnosti
W

Wendolene

17. 5. 2009 16:54
Mila pani multikulti , ktera neumi hlaskovat Princeton

Vas pritel z USA urcite nepochazel z ghetta, uz jenom dle krestniho jmena. Vetsina Americanu neumi druhy jazyk, znakovou rec, sotva ovladaji americkou anglictinu. Vzdy me vytaci, kdyz nekdo pouziva USA jako uzasny vzor, jak se maji veci delat. Realita v USA? Verejne skoly jsou desegregovane, deti museji chodit casto az na druhy konec mesta, aby se naplnily kvoty o poctu barev v kazde skole. Verejne skoly vetsinou znamenaji spatnou uroven a plati to, co vsude jinde. Kdyz se rodice detem nevenuji a nepomahaji jim se skolou, deti nemaji takovou sanci na uspech. Nektere oblasti maji lepsi verejne skoly, a tak se rodice stehuji do drahych domu, aby meli lepsi skoly pro deti. Ti si uvedomuji , jak je dulezite vzdelani. Vetsina , kdo si to muze dovolit, posila deti do soukromych skol, kde je na prvnim miste vzdelani, znalosti a na druhem barva. Soukrome skoly nejsou jako v CR dotovane statem, jsou naprosto nezavisle, tudiz maji jina pravidla. A tak najdete soukrome skoly,

0 0
možnosti
W

Wendolene

17. 5. 2009 16:56
Re: Mila pani multikulti , ktera neumi hlaskovat Princeton

pokr.

ktere jsou slozeny jenom z bilych studentu, nebo jenom cernych, nebo vetsina bilych a mizive procento ostatnich. Jsou dokonce university jenom pro cerne. Soukrome skoly jsou segregovane a nikdo s tim nic neudela.  V USA se vse skatulkuje na barvy, to, ze mame prezidenta mulata, nic nemeni na smutne skutecnosti, ze se skatulkuje. V ramci nesmyslnych kvot nyni dostavaji sanci naprosto neschopni, ale maji prece spravnou barvu, ktera je nyni politicky korektni.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

17. 5. 2009 16:32
Stejně autorku nechápu.

"Moravanka, žijící (převážně šťastně) v Praze" Proč nešla tam, kde by byla šťastná pořát???  V takovém Chánově, byla by mezi svými, určitě by se navzájem mohli obohacovat.  

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

17. 5. 2009 16:43
Re: Stejně autorku nechápu.

Mily Radku, clovek ktery kritizuje nedostatecne znalosti  cestiny u romskych deti, by  asi nemel psat porat a devidka:-P...Nase diskuze opravdu nemaji zadnou cenu, preji Vam hezky den..

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

17. 5. 2009 16:23
Ubohá kritika.

Je velký rozdíl mezi  zobecněním bez znalosti konkretní problematiky, a skutečností  která vychází právě z rozboru  jisté situace. Valmeziříčtí  zřejmě velmi dobře vědí proč tak rozhodli, a jakákoliv kritika tohoto  průkopnického kroku  je ubohým pohledem byrokrata od zeleného stolu jak se u nás stalo zvykem. Různí teoretici řeší tento problém řadu let bezvýsledně, a jasně  nadějný počin  musí být hned terčem destruktivní kritiky.  Tak takhle se nikam  a nikdy ke zlepšení nedostaneme,     8-o

0 0
možnosti
JV

jafava

17. 5. 2009 15:41
Svého času byl pro nastávající školáky povinný jeden rok ve

školce, který fungoval jako takový nultý ročník základní školy. Nevím, zda to ještě trvá, ale myslím, že to nebyl tak špatný nápad. Pokud by si děti ze sociálně slabších rodin, kde bývá výchova k občanství poněkud zanedbávána, měly možnost v takových třídách přivyknou úrovni a nárokům okolní civilizace, jistě by to bylo k jejich prospěchu. Pro obzvláště špatně situované předškoláky by mohla být i internátní forma. Peníze by se na to daly vzít z těch zbytečných dávek, které stejně z větší části končí v herních automatech, hospodách a trafikách.  

0 0
možnosti
RK

Radek0075

17. 5. 2009 15:43
Re: Svého času byl pro nastávající školáky povinný jeden rok ve

Jenže problém je v tom, že ten nultý roční by musel být dobrovolný. Takže by se zcela logicky minul účinkem.

0 0
možnosti
MS

kenzo

17. 5. 2009 14:27
multikulti naivismus=návrat do středověku

Katalánsko se na rozdíl od ostatního Španělska rozhodlo jít cestou, kterou navzdory hlasům některých imigrantských organizací razí v EU Finsko - podobně jako Kanada jde cestou segregace přistěhovaleckých žáků alespoň v počátečním stádiu půl roku až dvou let, než se naučí jazyk a přivyknou k finské kultuře. Přitom Finsko je jednou ze zemí s nejnižšími přistěhovaleckými toky - imigranté tvoří cca 2,3 % z 5,5 milionové finské populace.

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/segregacion/tiene/aliados/elpepusoc/20080721elpepisoc_2/Tes

0 0
možnosti
MS

kenzo

17. 5. 2009 14:34
A zbytek Španělska? Multikulti marasmus!

Podle Ústavu pro sledování soužití na školách - orgánu zřízeného španělským MŠ - odmítají 2/3 španělských žáků spolupracovat ve školních aktivitách s dětmi imigrantů, tj. zejména s Maročany, jakož i cikány-Romy. Vyplývá to z výsledků studie uskutečněné ústavem mezi více než 23 tisíci žáků druhého stupně a třemi sty učitelů privátních i státních škol po celém Španělsku.O něco lépe jsou na tom děti latinsko-amerických přistěhovalců a z černé Afriky. S těmi odmítá společné aktivity 46 % španělských žáků. Mezi žáky vzniká velký počet konfliktů projevujících se verbálním a fyzickým napadáním a zastrašováním, které mají původ v předsudcích a narážení u druhé strany na diametrálně odlišné zvyky a způsob života. Zatímco 90 % učitelů souhlasí s názorem, že na školách dobře funguje integrační politika přijímání přistěhovaleckých žáků, 64 % žáků s tímto názorem nesouhlasí.

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/racismo/cala/aulas/elpepisoc/20080718elpepisoc_2/Tes

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

17. 5. 2009 14:20
Mno

Ze spousty příspěvků xenofobie a rasizmus přímo stříká. Chodil jsem na základku s romským spolužákem. Byla to sportovní lyžařská škola. Nebyl premiantem, ale pohyboval se v té lepší polovině žáků. A jeho rodiče normálně pracovali, nyní jsou v důchodu. Soused  v bývalém bydlišti je taky Rom. Taky normálně pracuje a je to spíš tichý a uzavřený člověk.  Takže si z těch rasistů v diskuzi nedělejte těžkou hlavu.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

17. 5. 2009 14:26
Re: Mno

Jistěže se takovej člověk najde. A né jeden. Jenže bohužel převládá počet romských dětí, kteří zkrátka z domova nemají základní znalosti čestiny, hygienické návyky, pravidla slušného chování. Tohle nezpochybňuje ani Kocáb,  takže je to jen flusnutí do vzduchu.

0 0
možnosti

3lipy

17. 5. 2009 14:19
Andrejko, rozumímer si?

Výňatek z mého článku:

...No a kdybychom se tak striktně nemuseli držet daných osnov a termínů

výuky, pak by vůbec nevadilo, že vedle chytrého dítěte bude sedět dítě

méně chytré, vedle zdravého dítěte dítě s tělesným postižením a

navzájem si pomáhaly... Zdraví Líba V

0 0
možnosti
RK

Radek0075

17. 5. 2009 14:30
Re: Andrejko, rozumímer si?

Zkrátka děti z některé školy by z devídky vyšly se znalostmi učiva osmé třídy, jiní deváté, další páté......  Pak by doopravdy nevadilo kdo do tý školy bude chodit.

0 0
možnosti