Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Č

čhavo

7. 8. 2009 8:47
OK

paní Bartošová. Máte pravdu, gadžové to nikdy nepochopí ty naše zvyklosti. Vadí jim všechno co je cikánské. I to, že dýcháme. Za války , když Romové odcházeli do Osvětimi na jistou smrt, tak jejich bílí sousedé začali rozkrádat jejich majetky.To je fakt.

0 0
možnosti
J

jano.zincica

7. 8. 2009 10:14
Re: OK

doteraz som nepochopil, prečo musím chápať cigánske zvyklosti..?

hm, s tým rozkrádaním ste si istý?

0 0
možnosti
IR

yntelygent:-)

6. 8. 2009 1:21
Ach jo,

tak tady sleduji ty moralisty, kteří neúprosně vyžadují dodržování zákonů (ačkoli jen málokdo je dodržuje striktně a bezvýhradně) a nestačím se divit. Pokud se nemýlím, pak Rumuni poslali Béma s penězi do onde, že si to zacálují sami, a pobyt s léčbou toho kluka (dej mu Pán Bůh věčné nebe) zatáhne rumunská pojišťovna - kupodivu ten cikán měl pojištění, to se divíte, co?

Místo toho, abyste si uvědomili, že tihle "cikáni" nám tady předvedli, co to je soudržnost, solidarita, loayalita a partnerství, tak se tady oháníte zákony!!! Kdyby se něco takového přihodilo všim dětem (nedej Bůh), sjela by se celá vaše rodina? Těžko, vždyť máme mobily (škoda, že ti smajlíci neobsahují ironický úsměv. Bylo by jich plno). Než budete dál otravovat vzduch svými jedovatými narážkami, tak si uvědomte, že tito "primitivové" mají daleko větší schopnost empatie, než vy všichni dohromady!!!

Autorko - karma.!!

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

6. 8. 2009 9:52
Re: Ach jo,

Milý pane ynetigent:-)(e),

soudržnost je krásná věc, obzvlášť v těžkých chvílích, kdy v nemocnici leží blízký člověk. Kdyby si ovšem tito lidé zajistili ubytování, nebo alespoň zůstali v tom kempu, který jim byl následně zajištěn, nebyl by kolem celého jejich pobytu takový humbuk. V prvním případě by se o nich možná ani nevědělo. To, že se u většiny podobných tragédií (u neromů), nesjíždí okamžitě celá rodina nepovažuji za důkaz absence empatie! 

     Je mi líto, ale ani zármutek není důvodem k tolerování porušování zákona.      

0 0
možnosti
ID

Hirimiri

5. 8. 2009 22:31
příspěvek

Pravda je, že s námi by se nikdo nemazlil a hezky by nás z chráněné oblasti vylifroval "raz dva". A pražský magistrát chtěl zřejmě penězi přispět k co nejrychlejšímu odjezdů příbuzných.  Ale taky se mi moc nelíbilo, když kamera najela té brečící paní - zřejmě matce málem do obličeje.

0 0
možnosti
R

rybarka1111

5. 8. 2009 19:14
Černí a bílí

Včera jsem se šla projít do lesa v chráněné oblasti a žasla jsem. Pytle s odpadkama všeho druhu, obrazovka , děravé kbelíky, igelitové tašky, fůra letité slámy , dokonce i v lesním potoce staré pneumatiky. Je to dílo chatařů a chalupářů, říkal hajný. Nikdy tam neprošel žádný Rom. Jenom bílá elita. Nebo se projděte lesem v jehož okolí byl letní tábor . Pet-lahve a obaly od všeho možného.Čuňata jsou všichni. Černí i bílí. Neříkám, že všichni, ale vyskytují  se na obou  stranách. Jsem rybářka a někdy se děsím, co všechno někteří rybáři dokážou. S autorkou tohoto blogu souhlasím a dávám karmu.

0 0
možnosti
RV

Montaigne

5. 8. 2009 20:29
Re: Černí a bílí

jsi rybarka, ale bez mozku. Unikl ti drobný detail, když bude někdo (fyz. osoba) přistižen při znečišťování živ. prostředí, dostane (na rozdíl od cikánských truchloherců) pokutu až do výše 50.000 Kč. A nikdoi nebude zkoumat jeho etnýcká špecyfyka, ty jedna karmo!;-O;-€

0 0
možnosti
BT

bedik

5. 8. 2009 17:15
Každému už někdo zemřel..

..ale to co se dělo kolem neš´tastné události ,je síla. Každý z nás měl, má, či bude mít někoho v nemocnici ať se nám to líbí nebo ne. ale ne každý bude v této tíživé situaci tak tolerován, jako rumunští cikáni. Nikdo si nedovolil je pokutovat, vyhnat či jinak vymáhat právo, protože by byl nařčen z rasismu atd. V Motolské nemocnici leží a umírají také malé těžce nemocné děti , ale nikdo toho nezneužívá, neničí živ.prostředí,nedělá si co chce. I když je to bolí stejně jako cikány z Rumunska. Jedno se mi na nich líbí, ta soudružnost mezi sebou, ale respektovat zákony musí každý..

0 0
možnosti
IR

yntelygent:-)

6. 8. 2009 1:01
Re: Každému už někdo zemřel..

Souhlas, ale nedá mi to - co ty víš o Motolské nemocnici? (bez urážky)

0 0
možnosti
V

vsamotar

5. 8. 2009 16:26
Jabka s hruškama

Milá autorko, pletete jablka s hruškama. O tom, že zemřel 17-tiletý kluk a že to je tragedie nikdo nepochybuje. ALE teď ty hrušky: Zkuste kempovat v CHKO v Německu, Rakousku... ikdyby vám tam v nemocnici umírala celá rodina, vypochodujou s váma. Na krku zlaté řetězy, limuzíny, ale na kemp se jim musejí skládat? A kde tedy vzali peníze na nákup na benzínkách? Není oprávněné se domnívat, že to nebyl "nákup", ale jiný způsob nabytí? A pokud tedy na nákup předražených potravin u benzínek mají, proč nemají na kemp? Proč nemají na péči, na odvoz, když jim "tak moc záleží" na jejich "princi"? A záleží jim na něm tak moc, když nejsou ochotni vzdát se ani pár centimetrů zlatého řetězu ze svého krku?

Jsou zvyklí, že je jim všechno dovoleno, a že za ně všechno někdo zaplatí. A nejhorší na tom je, že oni s tím POČÍTAJÍ že to zacáluje nakonec někdo jinej. Normální člověk nepočítá s tím, že způsboený dluh za něj automaticky uhradí ostatní. Je to jiná kultura? Kultura příživnictví. Nic víc.

0 0
možnosti
PV

Celestyn z Celestynowa

7. 8. 2009 22:30
Re: Jabka s hruškama

... navic si myslim, ze pokud by se neco podobneho prihodilo bezne rodine u nas, patrne by take probehlo policejni vysetrovani, zdali rodina spravne pecovala a hlidala sveho potomka a kdo vlastne zavinil jeho smrt. V dnesnim clanku se navic pise, ze je to jiz druhy utopeny syn techto rodicu. Neznam okolnosti, ale nenaplnuje me to dojmem, ze o sve deti skutecne pecuji.

0 0
možnosti
JG

jiriiik

5. 8. 2009 14:21
A opět smazán

Už podruhé mě byl smazán příspěvek s celým vláknem - přitom jsem jen včera napsal a podotýkám že SLUŠNĚ trošičku odlišný názor.  Takže už toho mám dost a nebudu nic vysvětlovat a rozebírat - pouze strčte si celý tento blog doprdele

0 0
možnosti
J

jonas3

5. 8. 2009 14:00
Blabol, nic vic

Solidni blabol, co tim autorka chtela sdelit? Myslim, ze je potreba radne od sebe oddelit lidskou tragedii, kdy zemrel 17.lety kluk a to, jak se tu jeho "rodinni" prislusnici chovali a co po sobe zanechali. Pro multikulti chytraky: dluhy, neporadek a spinu, pohrdani zakony CR, pohradni spolecenskymi normami beznymi v CR...

Skoda, ze nejde karma snizit, tenhle zvast by si to zaslozil.

0 0
možnosti
J

jano.zincica

5. 8. 2009 10:12
hm...

autorka blogu má problém....operuje s faktami akoby to bola len malá zámena textu v pesničke...nakoniec z toho vznikne , žiaľ, klamstvo...operuje argumentami, kt. sú klamstvom:

- konkrétny rumuni chcú odísť, čo najskôr   . iste, mladý je po smrti a ...účet vysoký

- problém CHKO majiteľ lúky nevyriešil...

- problém s biologickým a tuhým odpadom v chko " sa" nevyriešil, riešila to obec

- sliepky ( zjavne ešte operené, neoškubané) v mrazáku supermarketu nenájdete

0 0
možnosti
J

jano.zincica

5. 8. 2009 10:12
Re: hm...

- solidárnosť tejto komunity sa prejavila neochotou zaplatiť účty, staré aj nové, odfrčia na drahých autách s kilom zlata na krku, aby ho prípadne mohli hodiť mladému do hrobu...nepochopiteľná tzv. multikulti ftákovina " sú iný ako my..."

 - novinárske hyeny? - to by ste museli olašsjých cigánov poznať, aby ste vedeli, žeto, čo konajú má svoj ( ich) zmysel:okázalé šperky a zlato nosia, aby sa to videlo(!), hlasitý pláč a trhanie vlasov aby sa to videlo(!) , drahé autá, ...... zmysel je jasný, takže ak by tam nebolo auditórium, nebol by hurhaj:-)

0 0
možnosti
VP

vodní princ

5. 8. 2009 9:11
dávám vám kamna

Vyborně pani Bartošova. Moc vam dekuju za podporu kterou mate objěktivni. Mi nic neudělali, byl to muj bratranec. Skoda ho. Ty fotky s kurami nejsou pravda. Mi jsme jedli v restauraci, mozna nekdo si neco dal venku, ale uklidil. Dekujeme za pekny clanek. Mame radi vase pisnicky.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

8. 8. 2009 22:46
Re: dávám vám kamna

hezké. Kéž by bili všici tak objěktivni.

0 0
možnosti