Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

19. 4. 2010 15:46
osobní zkušenost

....měl jsem "tu čest" nějakou dobu bydlet v části Ostravy, kde nebyla o naše indiánské přátele nouze. V jednom má autorka pravdu, jako "místního bílého" mě nikdy nic nebylo ukradeno ani jsem nebyl napaden. Dokonce jsem se nebál dorazit ve tři ráno z akce "přes apačské území", protože mi tam opravdu nic nehrozilo, hlavně proto, že všichni, kdo tam nebydleli se tam po setmění báli.

Druhá věc je ovšem, že indiáni jezdili "přepadat své dostavníky" do jiných čtvrtí...kráděže, kšeft s heroinem, vykrádačky aut, překupnictví, lichva....toto vše v lokalitě bylo (potvrzeno od místní policie, která měla o náplň postaráno.)

Autorka tvrdí, že nic není černobílé. Souhlasím, ale ona zase uvádí jen tu bílou, i když pravdivě.:-)

0 0
možnosti
N

nove.kostatko

19. 4. 2010 15:13
pro autorku

Budete mi muset koupit nove trenky, nebo je aspoň vyprat. Po přečtení výrazu "workshopy romské hudby a tance" jsem se poch..al smíchy

0 0
možnosti
I

i.cane

19. 4. 2010 13:37
Andrea b

omg, nema cenu tady diskutovat, ona je proste magorka, neco jako Pobert Roch. Internet je sice super, co se tyka svobody a ziskavani informaci, na druhou stranu je bohuzel idealnim "spawnem" pro uchyly typu andrey b.

0 0
možnosti
VB

Kicker

19. 4. 2010 13:33
Hájíte romy

A to je pěkné, někdo by asi dělat měl, ale co třeba kdyby se začali snažit? Samozřejmě, že někteří se snaží, pár jich znám a nemají problém s tím, že jsou romové, nebo možná občas ano, ale žijí si dobře, stejně jako každý kdo se snaží. Ale řekněte mi proč v hospodě nikdy nepotkám skupinku romů? Oni nechodí na pivo nebo mají své hospody kam chodí jen oni? Proč známá, která pracuje v obchodu s oděvy když vidí cikána tak ví, že se jí pravděpodobně něco ztratí? A ochranka? Ano ta je s nimi spojená, bohužel. Už to několikrát hlásili.. Stejně tak vám nepřijde divné, že 90% mých známých má negativní zkušenost s cikány? Proč ne třeba s vietnamci nebo černoškým obyvatelstvem? Ano o černoších se říká, že v praze na Václaváku prodávají drogy a nabízí slečny na jednu noc. Ale proč ne? Tím nikomu neublíží.. Alespoň neokrádají bežné občany na ulici, kteří se celý měsíc snaží žít slušně, aby měli nějaké peníze a mobilní telefon, který jim pak někdo vezme a prodá do bazaru - např. má zkušenost. :)

0 0
možnosti
VB

Kicker

19. 4. 2010 13:34
Re: Hájíte romy

A abych nezapomněl. Vietnamci? Ano mají pestírny marihuany a prodávají padělané zboží. Ale lidem to až tak moc nevadí, nikoho neokrádají, jen se snaží přežít, stejně jako cikáni můžete říct, ale proč to ostatní dokážou bez okrádání obyčejných lidí?

0 0
možnosti
SJ

strejda josef

19. 4. 2010 11:57
Vážená paní,

romské umělce, bohužel, nepotkávám, ale žižkovské cikány ano.  

0 0
možnosti
TK

koutlosh

19. 4. 2010 11:36
Na článku mi vadí jedna věc:

Jedná se o kritickou reakci na ćlánek paní Jitky, neboť ta svou praktickou zkušeností prý paušalizuje. Obávám se, že tato reakce na blogu dopouští se téhož, tedy paušalizace, neboť tvrdí, že s cikánskými umělci existuje zkušenost veskrze dobrá, což chápu a čemuž věřím, jenže tvrdit ,že 20 milionová evropská populace je očerněna z nepřizpůsobivosti neprávem, je taktéž paušalizace. Jednak se v článku jednalo o Romy české, tzn. žádných 20 milionů jedinců konkrétního etnika není ve hře a druhak zde se již zkušenosti notně rozcházejí a považovat cikánské hudebníky za průkazný vzorek modelového jednání etnika, zdá se mi poněkud nevhodné. V obou případech jedná se o zkušenost se zcela jinými lidmi.

0 0
možnosti
S-O

SRPŠ - OPZHN

19. 4. 2010 10:14
Gádžové, černoši, romové i židi - jsou lidi

Kdo nezvládá svou úlohu ve státní správě, nemusí pryč z funkce - odshora dolů?

My běžní obyvatelé si myslíme a vidíme, jak směrem nahoru jde jen o peníze a těch bude také málo, když je málo chudáků. Proto i jich musí být dost na sociální dávky, aby se z nich mohla na účtu sociálních dávek přiživovat také kdejaká čuňata.

VIP-  Vyžírkové Investic do  Podpor se  přiživují i dohledem nad stále větším zbídačováním lidí bez vlastní vůle umět být odpovědně soběstačnými. Zamícháni mezi trosky - VIP - Vyloučené Individuelnímu Přežívání, ukazují že s nimi jedno jsou a když i jim peníze dál nesmrdí, nikdo už nezjistí a ani nezjišťuje odkud pocházejí.

Proto když vám vznikne najednou problém, počítejte s odkazováním na rodinu aby se postarala, ale pokud jsou známosti, vliv i konexe, zaplatí to stát, řád - neřád.

Ten kdo práci zbytečně nevyhledává je tak stejným vyčuránkem jako ti na sociálce co neprokazují ani nediktují podle zdraví, kde by si každý musel nutné peníze podpory odpracovat.

0 0
možnosti

hardic

19. 4. 2010 2:27
vyměním

s vámi svůj byt. V Mostě !!!

0 0
možnosti
HN

ajka33

19. 4. 2010 13:13
Re: vyměním

R^R^;-D;-DR^

0 0
možnosti
JM

JoMe

18. 4. 2010 21:23
....

bydlem jsem jako malý na malém městě, kde nás celkem pravidelně cikáni okrádali a bili. Dnes jsem policista a více jak 70% trestního nápadu spáchají cikáni, tak co je na tom říci pravdu? Vím, že jsou mezi nimi i dobří lidé a proto taky nesouhlasím s házením do jednoho pytle, ale jsem proto, aby se  v romské otázce už udělal pořádek. Nejsou spokojeni až jdou a založí si svůj nediskriminovaný stát

0 0
možnosti
A

aljavC

18. 4. 2010 19:00
problém je v tom, že

Vy píšete o rómech ve světě ( cizích ), ale my kritizujeme a "paušalizujeme", ty české. Ti v jiných zemích se už svým zemím přizpůsobili, ale ti čeští chtějí abychom se my přispůsobili jim, viz.např.Mikeš

0 0
možnosti