Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

villebraquin

17. 4. 2010 0:09
máte pravdu.

Jste jedna  z mála, co zná Romy osobně. Ti pindálkové tady nikoli. Jako tupé ovce se nechají zblbnout lží, že je ohrožují Romové, a pak si v klidu nechají rozkrást pod zadkem celou tuhle zemi. Protože když je někdo v obleku a je bílý, už ho jako zloděje nepoznají. Navíc tihle zloději strhávají pozornost jinam - právě na Romy. Viz Čunek, co ze sociálních dávek našetřil 3 miliony. Myslím, že ani celý Chánov nenakradl dohromady tolik, co jeden Bém. Jančík, Burgemeister, Dalík, Gross,Kalousek.... Kvůli nim nejsou prachy na školy, nemocnice, na polici, ne kvůli Romům.Kam se hrabou na tyhle machry nějací cikáni! Jenže - ti tupouni tady je stejně zase zvolí.Nebo ještě lépe komouše a Vandase.

0 0
možnosti
SB

Morgiana

17. 4. 2010 15:05
Re: máte pravdu.

Milá drahá, myslím že osobně je zná více lidí . Já rozhodně ano , snažím se je ve škole vychovávat . K Vašemu příspěvku, takže protože politici kradou, budeme slepí k tomu , že kradou i cikáni? Ještě drobnost, politika můžeme vyměnit, ale přílišnou toleranci k živlům, kteří odmítají naše pravidla, tu budeme vracet těžko. Tím , že pracuji ve školství se samozřejmě setkávám i se slušnými Romy, ale pravda je taková , že jich je opravdu menšina . Nedávno vyšla studie o pohledu romských rodičů na vzdělání a na školy.Doporučuji všem k přečtení a pochopíte , že prostě společná cesta není . Cesta je jen jedna, buď se oni přizpůsobí nám, nebo budeme muset nastavit systém tak, aby se našel jiný stát jako vhodnější pro jejich usídlení a nebo Nás sežerou.

0 0
možnosti
KS

sebr

17. 4. 2010 0:01
Doufám, že nebudou mít čas...

...nás sežrat. Protože čeho je moc, toho je příliš. Jejich drzost nezná mezí. A blogerka zřejmě žije někde jinde, nebo je  "multikulty" zaslepená. Já sám osobně mám stejné zkušenosti ze svého obchodu Jenom s tím eozdílem, že jsem přikázal obsluze, aby šla ostentaitvně s nakupujícími cikány. To jste měla vidět jejich reakci! Rasismus a xenofobie byla reprodukovatelná slova. Ostatní slova jsou pouze zde nereprodukovatelné nadávky. Z prodejny jsem je vyhodil a bez nákupu! Když čtu příspěvky drtivé většiny diskutujících, tak z toho zcela jasně plyne, že těch "normálních" cikánů je tak málo, že není možné, aby jejich chování zvrátilo názor většiny na chování této komunity. A to už trvá více než 700 let. Je to krátká doby na asimilaci? Myslím, že určitě ne.

0 0
možnosti
AR

ttata

16. 4. 2010 15:40
Místo na koncerty jděte do Chanova

tam uvidíte jak žijí cikání, nebo do matiční ulice. Věřím, že je spousta míst kde cikáni žijou tak, že se starousedlíci raději odstěhují. Fronty na úřadech sociální podpory mluví také svojí barvou pleti ;-( Osobně jsem bydlel v sousedství rodiny, která činžovní dům vybydlela tak, že spálili i dřevěné schody. Potom dostali samozřejmě nové bydlení, kde se situace opakovala, tomu řikám diskriminace ;-€

0 0
možnosti
BK

Bohouš Koukal

16. 4. 2010 16:53
Re: Místo na koncerty jděte do Chanova

R^R^R^

0 0
možnosti
M

McLucas

16. 4. 2010 12:55
Smutna pravda

Oprava predesleho textu tedy by mela znit zhruba takto:

Kradou u nas zlodeji a ne romove... Mezi romy je prumerne 75% zlodeju...

Je to smutne ale je to tak a nezavidim tem slusnym romum kteri kvuli ostatnim

clenum teto komunity trpi... To ale neni problem ktery mohou vyresit bili - to

je problem ktery spociva v chovani a mentalite bohuzel vetsiny romu.

0 0
možnosti
DS

stillforeign

16. 4. 2010 11:08
...

Autorka se tu ohání vlastní zkušeností se životem v různorodých romských komunitách a popisuje cestování s romskými umělci atd. Je sice hezké, že má dobrou zkušenost ale ta mě chybí. V 16 mě okradli v Břeclavi na nádraží a několikrát se o to pokoušeli tmavší výrostci i v Brně. Věřím, že mě určitě neokradli tací, živící se uměleckým projevem. Sama autorka ví, že jakmile se dostane do komunity už si na ni nikdo nic nedovolí neboť zde vládnou jakási pravidla. Možná ale by před psaním dalších článků nebylo marné chvilku pobývat v Přerovském "Bronxu", Bohumíně nebo v některém z Mosteckých sídlišť kde tzv. pravidla  moc nefungují. Lidé tam mají společné jen to, že chodí ve stejný den na sociálku. V mém okolí bydlí jedna romská rodina a pravda, lidé jsou to slušní ochotní a pracovití. Jezdí k nim ale nějací bráchanci a to už taková pohoda není. Nevidím důvod proč by se společnost měla zasazovat o jejich začlenění. Snažit se začlenit se mají především oni ..a to až na výjímky vidět moc není.

0 0
možnosti
DP

MeGab

16. 4. 2010 11:08
Chlastající Rusové a loupeživí Cikáni

Je zajímavé, že když někdo řekne „Rusové chlastají“, tak se nikdo

neohání antirasistickými poučkami a všichni se tomu zasmějí. Jakmile ale

někdo sdělí „Cikáni kradou“, všem se hned zatmí před očima a vidí v

autorovi výroku minimálně sympatizanta s nacismem...

0 0
možnosti
MF

falm

16. 4. 2010 12:48
Re: Chlastající Rusové a loupeživí Cikáni

R^

0 0
možnosti
ČKM

Černý kocourek Mikeš

16. 4. 2010 10:22
Mnoho mých kamarádů sežrali...

Říkali tomu - králík s mákem ;-(

0 0
možnosti
MK

komentator-1

16. 4. 2010 10:18
no je to o zkušenosti

v našem městě jsou 2 supermarkety v blízkosti romských čtvrtí. Vysvětle prodavačům, jakým způsobem mají přistupovat ke komunitě, když denně řeší desítky pokusů o krádež, jejichž pachateli jsou v naprosto drtivé většině případů právě romové. O názorech člověk a rozhoduje jeho každodenní zkušenost, Vy se pohybujete na festivalech, kulturních akcích a tak podobně, kterých se účastní většinou romské elity, mezi kterými jsou stejně tak slušní a vzdělaní lidé, jako i podvodníci a hochštapleři, jako v majoritní společnosti. "Průměrný rom" je ale jinde než "průměrný čech", to je ten problém. Zdaleka ne každý může či chce mezi romy žít. Jediné, o co stojí je, aby když si půjdou jeho děti hrát ven, aby jim romské děti od vedle neukradly hračky a nebýt zásahu rodiče, byly by fyzicky napadeny doprovodem malých romů. Takovou denní zkušenost se sousedy mám já. Můžete se mi podívat do očí a říct, že je to tak ok a chyba je u nás?

0 0
možnosti
ZH

Fai Rodis

16. 4. 2010 10:58
Re: no je to o zkušenosti

NO samozrejme, ze za to muzete vy. Romove byli staleti utiskovani, takze cokoli, co delaji se muze vysvetlit pouze jako nasledek toho, jak trpeli. I kdyby vas treba ukopali k smrti.

To je oficialni pristup - takhle se ve Statech vysvetluje kazda socialni patologie cerne mensiny, treba. Belosi muzou za jejich zlocinnost, 70% nemanzelskych deti, spatne vysledky ve skolach, proste za vse... Na nekoho se to hodit musi.

0 0
možnosti
DP

MeGab

16. 4. 2010 10:02
Jedna o koze, druhá o voze. Jak jinak.

Když jeden řekne, že mezi Cikánama je víc "jinak poctivých lidí" než mezi Čechama, vždycky se najde nějaký "jinak myslící člověk" (abych se vyjádřil přísně korektně, čímž doufám, že mi můj příspěvek nebude smazán), který bude nekompromisně tvrdit, že se jedná o lež, protože tihle konkrétní Cikáni, se kterými se dobře zná, nekradou a žijí slušně.

0 0
možnosti

Mikesz__ff

16. 4. 2010 9:45
A ano,

pokud budem pokračovat v nastoleném trendu, cikáni nás jednou všechny sežerou, nebo navážou na odkaz jistého německého vylízance a udusí nás v plynu.

0 0
možnosti