Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mikesz__ff

16. 4. 2010 9:42
Staromódní článek

Ještě jednou jsem se před psaním tohoto komentáře podíval na datum vydání, pro jistotu. Článek je totiž na dnešní dobu děsně staromódní. Dnes už neznamená toto: běloch > cikán (tedy cikán se bojí bělocha, kvůli jeho zaujatému rasismu); nýbrž toto: cikán > běloch (tedy běloch má strach z cikána). Proč? Cikáni v posledních měsících dávají ostře najevo, že jsou jiní než bílí. Sami se distancují od Čechů a tím pádem v nich vzniká reverzní forma rasismu. NAPROSTO se chcou lišit od Čechů, Čechy chcou za jejich čechost ubíjet, utlačují je (viz výuka romštiny na školách, cenzura mírumilovné pohádky od Lady - toto vše jsou s prominutím naprosto sprosté a rasistické chtíče). Na místě tedy není bránit cikány, na místě je dnes bránit ne-cikány.

0 0
možnosti
V

villebraquin

17. 4. 2010 0:11
Re: Staromódní článek

šmankote, Mikšíčku, to máš od pana vandase, tyhle hloupé pindy?

0 0
možnosti
BJ

Kresinka

16. 4. 2010 9:00
ani já nemám

žádnou špatnou zkušenost s Romy. A snad se i snažím být spravedlivá, ale někdy je to těžké.  Chybí tu víc osobností z romského světa, které by měly pro jejich lidi tvořit dobrý příklad, ano, je tu třeba pan Banga i pár dalších, ale je jich moc málo. Přitom tu žije dost slušných Romů, kteří se ale ke svým lidem nehlásí. S jednou takovou paní se znám a ta říká: "naši lidé jsou většinou líná svoloč, která nechce pracovat a ani to nechce naučit svý děti. Zato se moc rychle naučili vytřískat ze své národnosti peníze. Já se k nim nehlásím, protože sestru už dvakrát zmlátili, že pracuje a nechce se s nima družit"

Tohle jsem prosím přesně citovala. Asi to tak nějak bude, ti lepší z nich v sobě budou muset najít sílu, aby své lidi přesvědčili, že je lepší žít jako slušní mormální lidé. Jenže to zatím vypadá spíš jako utopie a už vůbec si nemyslím, že pozitivní diskriminace tomu napomůže. 

0 0
možnosti
E

Ej-Dý

15. 4. 2010 23:40
Super

Máte pěknej blogR^

0 0
možnosti
MN

Mik8

16. 4. 2010 8:58
Re: Super

A jistě i sl[][][][][]zí dojetím, když do něj vkládá fotografie snědých chlapíků s bílými dětmi. :-)

0 0
možnosti
E

ErikM

15. 4. 2010 21:25
darth black

No mě Romové jednou taky okradli, ale kvůli tomu hned nebudu rasista jako většina zdejších diskutujících

0 0
možnosti
MV

Martin V

16. 4. 2010 7:09
Re: darth black

Tušíte, alespoň matně, význam slova rasismus?

0 0
možnosti
T

tomas_tod

15. 4. 2010 20:47
Zkušenosti

Má dřívější přítelkyně spolu se spolužačkami byly odehdy pozvané, aby v rámci svého studia vystoupili na jednou takovém festivalu pro cig..y. Jak to dopadlo? Dvě z nich skončili bez kabelek, zmizel jeden foťák zatímco měli své vystoupení... V publiku samí cig..i.

Tolik o té jejich úžasné kultuře a festivalech, které vytáhnete vždycky jako protiargument proti jejich nepřizpůsobivosti a kriminalitě.

Paní Gotterová má 100% pravdu, ale chápu, že někteří to vidět nechtějí.

Zajděte si do jakéholiv obchodu, který leží blízko lokalit obývanými těmito spoluobčany a ptejte se, kdo v těch obchodech krade, denně.

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

16. 4. 2010 17:19
Re: Zkušenosti

Zajděte do nějakého obchodu, kde kolem Romové nebydlí a zjistíte, že tam Romové nekradou. Obyčejně totiž v obchodech kradou lidi z okolí nezávisle na etniku.

0 0
možnosti
C

Catumbelan1

15. 4. 2010 18:10
Již tady bylo napsáno,

ve vztahu k Cikánům jsme stejná rasa, tedy třenice nezi námi a jimi nelze hodnotit jako rasové. Navíc autorka, nevím proč, užívá cikánská označení pro naše dvě skupiny. Rom je cikánsky Cikán a gážo každý bílý, jestli se nepletu. Pokud se budeme vyjadřovat korektně česky tak to je z jejího hlediska špatně napsané.

0 0
možnosti
V

villebraquin

17. 4. 2010 0:14
Re: Již tady bylo napsáno,

máte pravdu, to nejsou rasové, ale rasistické třenice.

0 0
možnosti
LH

acvil

15. 4. 2010 17:33
...nevím, zda nás sežerou, ale zeptejte se na to Mikeše...!!

,,,Mikeše je potřeba zakázat...!!!...a Josefa Ladu také...!!!...jednak je razysta a také nacista...o tom svědčí i jméno druhého kocourka - "NÁCÍČEK"...!!!...jasná propagace nacismu a neonacismu a navíc ještě Lada zesměšňuje lidi, co šišlají...!!....ZÁKAZ JE NAPROSTO NEZBYTNÝ...!!!...stejně jako propagace "Ladovské zimy"...!!!!:-):-)

0 0
možnosti
JJ

Jay6

15. 4. 2010 16:40
Dobrý článek až na ten konec.

Nelze než souhlasit.Paušalizace a nálepkování lidí na základě jejich národnosti,rasy,původu,sexuální orientace či politických,nebo náboženských názorů je nepřípustná v civilizované společnosti.Všichni jsme individuality a házet na základě jednoho znaků všechny do stejného pytle je ukázka nezralosti,neodpovědnosti a předsudků či pověr.Nicméně svou poslední naivní poznámkou jste svůj text degradovala nejméně o třídu.Ochranka na malé prodejně je spíše výjimka.Existují dokonce večerky a pultový prodej kde je v celém obchodě jediná prodavačka.Tyto provozy jsou často navštěvovaný asociálními typy zbabělců,kteří by rádi přišli k penězům či zboží za pět prstů.Rada,aby se autorka zmíněného článku bez zájmu dívala jak jsme my všichni bezostyšně okrádáni,byla skutečně mimořádně ubohá a svědčí o tom, že něco ve vaší základní mravní a morální výchově není zcela v pořádku.Kdybych měl sklon k Paušalizaci tak bych měl nutkání tyto názory dát do spojitosti s vaším soužitím s těmi 20milióny.

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

15. 4. 2010 17:03
Re: Dobrý článek až na ten konec.

Opravdu Vam pripadam nemravna a nemoralni pokud se dobrovolne nepoustim do fyzickeho boje s dospelymi chlapy ?8-o Vite, mam opravdu tech 58 kg a snazim se vetsinou uvazovat racionalne...

0 0
možnosti
DH

chenile

15. 4. 2010 16:18
ktere davky jsou jen pro Romy?

jednoducha odpoved....

Prestante platit najem ci hypoteku.... a schvalne jestli skoncite na ulici nebo v nove postavenem statnim byte jo???

Kdyz je mezi neplatici tolik Romu jakto ze jsem jeste nevidel jedineho Roma bezdomovce ?

0 0
možnosti

co_je_ti_potom

16. 4. 2010 6:55
Re: ktere davky jsou jen pro Romy?

Přesně tak R^

0 0
možnosti