Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jirka

12. 1. 2008 13:04
Polopatě

Kdo z vás  si do rodinného domu, který si horko těžko postavil a zaplatil pozve na měsíc do domu na návštěvu romskou rodinu z Chánova.Nehlaste se všichni.

V

0 0
možnosti
Č

Čonka

13. 1. 2008 9:31
Re: Polopatě

ani my by jsme tě nepozvali, proč jsi myslíš že jsme horší než vy?

0 0
možnosti

Jirka

12. 1. 2008 12:26
Řešení

Náhodou je zde vzájemná shoda názorů.

Všichni kdo na ně nedá dopustit a hlavně poslanci,doporučuji povinné  smíšené manželství.Během pár let si budeme všichni rovni(jestli nevymřeme)a nemusíme řešit žádné reformy,protože žádné nebudou potřeba.Budeme jedna velká rodina na ulici  a nebudeme si co závidět.

;-D

0 0
možnosti

ancient.mariner@centrum.cz

12. 1. 2008 12:33
Re: Řešení

Ano, protože jakékoliv rodinné, kulturní a tradiční hodnoty jsou v naprostém pořádku, pokud ovšem před ně nevložíte slovo "bílé". Bílé rodinné, kulturní a tradiční hodnoty jsou přeci rasistické, xenofobní a bůhvíjaké strašné a je potřeba je potlačovat na úrok kočovných tradic některých etnik, že?

0 0
možnosti
A

AncientMariner

12. 1. 2008 12:20
Hmmm.

Zajímavé je, že třeba taková bílá menšina v JAR (nebo v Zimbabwe) se  přizpůsobovat černé většině musí. To co na nich nyní páchá většinová černá vláda, je oproti tomu co se děje u nás ve vztahu s cikány naprostá procházka růžovým sadem. Ale po bělochovi ani pes neštěkne.

Ale je to jako vždy úžasný výsledek jednostranného multikulturalismu (čti: jenom jakákoliv jiná než bílá rasa má nárok na prosazování svých "kulturních" hodnot) a sprznění slova diskriminace. Je totiž běžné, že můžete být disriminován a na vládní a světovou pomoc máte nárok pouze tehdy, kdy máte pořádně opálenou kůži....:-©

0 0
možnosti

Cartouche

12. 1. 2008 11:56
Romano Drom XXXVI

No tak to je skvělé, Andrejko. Poslední a nejtěžší 36. komnatu Romano Dromu bys měla absolvovat půlroční stáží na sídlištích typu Janov, Chánov nebo Luník. Hodil by se při tom opancéřovaný pás cudnosti a nějaká střelná zbraň by rovněž přišla vhod :-©

0 0
možnosti
TB

guam

12. 1. 2008 11:39
moje zkušenost

V mládí jsem míval podobné názory o pomoci  Romům jako má ona. Ovšem moje dobrota byla hrubě porušena a zneužita.Šlo o pomoc poradenskou jak postupovat na úřadech apod. A někdy i v jiných záležitostech, které oni velice rádi využívají, aniž by cokoliv vraceli. Dal jsem je k soudu, a pak to vrátit museli. Od té doby je nemám rád jako celek i kdy lezli po zdi. Proto si myslím, že Čunek má v jistých fázích pravdu, když tvrdí o komunitě rodiny. U nás ve městě jsou vzdělaní Romové a zbytek, ale ti vzdělaní museli přerušit kontakty s původní rodinou, aby nesklouzli zpátky.

 Neboť jim bylo říkáno na co Ti vzdělání bude, stát se o Tebe postará, vždyť jsi .... . Podívej my neděláme a máme se dobře apod.

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

12. 1. 2008 12:39
Re: moje zkušenost

Obavam se, ze se mylite, ja nepomaham Romum. Ja se snazim pomoci vsem kteri si mysli ze svet  je cernobily...  Tem, kteri vidi romsky svet pouze "cerne", ukazuji, ze existuje i "bily" romsky svet... A nebojte se,  ja ten cerny vidim take, ale treba ne tak casto jako ostatni, ja tu "cernou" totiz nehledam uplne ve vsem.... 

0 0
možnosti

Katrolína

12. 1. 2008 11:13
to je hrozný, jak jste si ten výrok vysvětlila

Mně váš článek zase vysvětlil, proč většina s Rómy nikdy žít nebude ve shodě. Místo aby začali přemýšlet, jestli náhodou na výtce něco není, zkreslí výrok a především z něj nesmyslým oslím můstkem udělají takové závěry, že člověk rezignuje a začně přemýšlet o tom, se segregace má něco do sebe.... pochopila jste vůbec, že soudržnost jim nikdo nevyčítá, ale ať proboha soudrží za své a neobtěžují tím jiné? A ať díky soudržnosti netahají do bahna i ostatní své příslušníky, kteří by chtěli vylézt? Máte v mozku i jinou myšlenku než tu, že většina Rómům ubližuje a proto se mají špatně???.

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

12. 1. 2008 10:52
O cem bratr Cunek tedy vlastne hovoril ?

Precetla jsem si informace v mediich a pochopila jsem to takto: tradicni rodina pomaha svym prislusnikum a to je demotivuje byt aktivnejsi.

Tim ze KDU-CSL se stavi proti tradicnim rodinnym hodnotam a tedy i k podpore jejich vlastnich clenu, popira svuj volebni program a zamereni. Kolik jsme toho od nich slyseli o tradicnich rodinnych hodnotach, kdyz se treba probiralo registrovane partnerstvi.

Ale abych pravdu rekla, myslim si ze na danem tematu to neni nejdulezitejsi jak to pan Cunek vlastne myslel. Ale ze se pro reseni romske otazky diskvalifikoval otevrenou xenofobii. To ze vyroky o vredech a opalovani byly xenofobni je neoddiskutovatelne. 

A proc to dela je take jasne.... 

0 0
možnosti

orc1

12. 1. 2008 10:48
fajn

Ona ta ůrodinná" soudržnost má zajsté klady ale i zápory - je jen otázkou jak moc člověk chce žít stylem "rodiny". On třeba ten arabskej svět i hodně africkej taky žije v silném rodiném poutu - ALE !!! běda když někdo něco udělá jinak a nebo je na něj uvalena kletba - to najednou není již členem rodiny a je vyobcován mimo - a to je myslím daleko horší než od začátku žít tak nějak jen v nejužší rodině.

Myslím od každého kousek .

Jen bych se dovolil optat v jaké že komunitě pisatelka žije - nezajímají mě jmena , město - ale věk , kde bydlí a kdo z nich pracuje . předem děkuji - neb si myslím že každá národnost má světlejší i stinnější stránky a tyhle odpovědi by mi mnohé osvětlili... V

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

12. 1. 2008 10:55
Re: fajn

Odpovedi najdete v mem clanku Romano Drom II.

0 0
možnosti

petr stursa

12. 1. 2008 10:41
tak konkretne tohle

neni atributem specifickym pouze pro nejake etnikum, nebo narod.Konkretne v mem okoli to funguje jednak pro rodinu, ale docasne i pro zname. A tipl bych si, ze i v rodine pana Cunka. To asi nebyl ten zminovany problem, ale to uz dobre vysvetlili diskuteri pode mnou. Hlavne to prirovnani se sicilskou mafii je dobre - na kazdem cloveku, nebo spolecenstvi, muzete najit neco dobreho.

Moji babicku si mnozi pamatuji jako stedrou usmevavou pani. Vzdycky detem navstev dala nejakou sladkost, nebo hracku. To, ze rozdavala moje hracky (co mi treba rodice koupili na vanoce), to uz videl jen malokdo. To, ze jim sladkosti zkazily zuby, to uz taky vidi jen malokdo...

0 0
možnosti

Zuzana

12. 1. 2008 10:13
Obávám se,

že teď není důležité, CO Čunek řekl, ale PROČ.

0 0
možnosti