Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

klauzkomik

1. 4. 2008 21:30
pro autorku

a víte vy privilegovaná,že já Vám dotuji např, ze svého dopravu metrem a to Vám nevadí,přitom metrem nejezdím 

0 0
možnosti
PS

Hrdý Budžes

2. 4. 2008 2:57
Re: pro autorku

Jestli se nepletu, tak doprava metrem je dotovana vsem stejne a zadni privilegovani tudiz nejsou.

Navic DP rozhodne neni soukrokmy majitel, je to odnoz magistratu, takze vam staci prosadit zruseni dotaci u nadpolovicni vetsiny zastupitelu hlmP.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

1. 4. 2008 21:17
Upřímě se divím,

proč regulaci nájemného brání většina lidí, včetně těch, co bydlí neregulovaně nebo ve svém a na regulované nájemníky doplácejí. Jinak by nemohla ČSSD vycházet její demagogie s obranou regulovaných "chudáků" před kapitalistickými vydřiduchy. Zvlášť když je "vydřiduch" kolikrát chudší než regulovaný chudák. Ten může být i poslancem, zatímco domácí může být restituentem, kterému byl po letech vrácen činžovní dům, v dezolátním stavu, plně obsazen "regulovanými" nájemníky se smlouvami z komunistické éry.  Smlouvami, které podepsali za majitele zloději. Zajímavé, že se obdobně nepostupuje v případě koupě kradeného vozu. Když už je kontinuita s právem zločineckého režimu pro nás nezbytná.

0 0
možnosti
K

klauzkomik

1. 4. 2008 21:20
Re: Upřímě se divím,

a víš ty kolik doplácím ročně např. na ČD a přitom jsem za posledních pět let jel vlakem jednou a neskuhrám tady,že by dráhy měly jezdit za tržní ceny bez dotací

0 0
možnosti
VB

velky bratr

1. 4. 2008 21:09
Eset jedna poznamka k regulovanemu najemnemu

Je velmi nepohodlne a znam nemalo lidi, kteri se regulovaneho najmu vzdali za rekonstrukci bytu a jsou spokojeni. Regulovani najemnici maji v poslednich letech jasnou sanci videt co za co a myslim, ze tedy nic nebrani prirozenemu vyvoji, kdy urcita skupina lidi skonci v regulovanych holobytech a zbytek bud ve svych ci pronajatych bytech s cenou odpovidajici vybaveni a stavu nemovitosti.

0 0
možnosti
K

klauzkomik

1. 4. 2008 21:03
dementi

kolik dementů tu bude psát stále o deregulaci,která je mi putna protože bydlím ve svém,ať se zruší deregulace,ale až v okamžiku kdy se alespoň přibližně vyrovná nabídka s poptávkou ,zná někdo jediné město v republice ,kde by nebyl zájem o byty a hlavně u mladých lidí,já o takovém místě nevím,v celé civilizované Evropě je částečná regulace,proto je třeba regulovat a podle určitých pravidel,tak aby např. premiér nebo poslanci nebydleli v bytech s regulovaným nájmem,ale pro občany,kteří to z různých důvodů potřebují,kdyby se stát staral o podporu bydlení tak jak to bylo v minulosti,tak jsme mohli být s deregulací dále,jenže tato vláda se stará pouze o horních deset tisíc a ti mají své ranče už postaveny

0 0
možnosti
AR

arnie_rimmer

2. 4. 2008 9:52
Re: dementi

nabídka a poptávka se ideálně vyrovnají jedině na trhu který je nezdeformovaný, tedy neregulovaný...a ne naopak

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

1. 4. 2008 20:52
Nechci vypadat jako lokálpatriot, ale

proč se tady ZASE bavíme o Praze? O městě, kde je nájemné nejvíce pokřivené a nedá se brát za srovnávací základnu. Vždyť tam žije cca 1/10 obyvatelstva na 1/50 rozlohy státu. To jste všichni z Prahy???? ;-€;-€

0 0
možnosti
PM

samout

1. 4. 2008 20:59
Re: Nechci vypadat jako lokálpatriot, ale

Ne, ale v Praze je rozdíl mezi regulovaným a neregulovaným nájmem největší. Nehledě na to, že regulčici jsou svinstvo v Praze stejně jako v Horní Dolní.

0 0
možnosti
MF

G21

1. 4. 2008 20:05
No to snad ne

Já jsem také pro deregulaci ale nejsem fanatik jako autorka tohoto modře podbarveného bludu. Jde o to jak donutit majitele domů aby stáli o nájemníky. Konkrétně v Praze poslední půlrok krouží delegace makléřů a právníků z Itálie, Ruska i Slovenska a chtějí nakupovat prázdné domy. Bohužel majitelé nemohou domy vylidnit bez náhrady a právě deregulace jim pomůže se zbavit té chamradi nazývané nájemníci. Snad nedojde k této apokalypse.

0 0
možnosti
MF

G21

1. 4. 2008 20:11
Re: No to snad ne

Hypotéka? Jak pro koho. Jsou 2 skupiny lidí ti kteří mají podprůměrné příjmy a jsou neperspektivní pro banky a druhá skupina jsou ti nadprůměrní jenže dnešním trendem jsou pracovní smlouvy na dobu určitou a to se bankám také nelíbí. A kudy ven? Ušetřit 4 milióny a zatím se ubytovat pod mostem?  Nebo žít do 60 let v pronájmu a čekat až majitel mi udělá pápá?

0 0
možnosti
JK

Kadrec

1. 4. 2008 19:57
pěkný článek!

R^R^R^

0 0
možnosti
VB

velky bratr

1. 4. 2008 19:44
puvod regulovaneho najemneho

Jak je v cechach dobrym zvykem, nevidi si pisatele do ust a ani o to prilis nestoji. Ledaskdo ma regulovane najemne proto, ze za prvni republiky slozil nemale penize na vystavbu domu, ktery stal jeste pred druhou svetovou valkou. Nejeden z techto lidi musel na OPBH uplacet nikoliv pro ziskani, ale pro udrzeni bytu, to je fakt, nicmene branil se tak vystehovani kamsi na periferii ci do visky nekde uprostred niceho.

Bylo by tedy dobre pred psanim silnych slov trosku zkoumat o cem pisu...

0 0
možnosti
NB

j@ck

1. 4. 2008 19:51
Re: puvod regulovaneho najemneho

To je přece absurdní, Cožpak sám nevidíš, jakým nesmyslem tady argumentuješ? Kazdemu je sumafuk, ze praded najemnik soucasnych najemniku musel nekoho uplacet, aby si udrzel byt. Ten byt nebyl nikdy jeho, patril najemnikovi. Pokud se soucasni najemnici vytasi se smlouvou, kde budou mit s majitelem z prvni republiky domluvene nizke najemne, je vse OK, ovsem nevim proc by jim to mel garantovat zakon. Regulovane najemne je svinstvo, extremni nespravedlnost a prasarna vuci vsem ostatnim, kteri regulovany najem nemaji. Je to zlodejina statu na majitelich domu. Prober se!!!

0 0
možnosti
T

tromi

1. 4. 2008 19:38
taky jste mohla

zůstat na vsi ve své chaloupce a nemusela si brát hypotéku

0 0
možnosti
S

Shackall0

1. 4. 2008 19:40
Re: taky jste mohla

A být při tom na pracáku, že soudruhu :-©

0 0
možnosti
JN

dajana.p

1. 4. 2008 19:22
s vámi se nedá mluvit

tak si natřete obličej krémem na boty, cikánsky umíte a dostanete byt v centru zadarmo! co vám mám říct? akorát to, že jste se od cikánů naučila pěkně brečet

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

1. 4. 2008 20:44
Re: s vámi se nedá mluvit

nejsem "Ital" nebo jiný "jihoevropský typ" a vidím to stejně. 8-o

Kde je chyba? 8-o

0 0
možnosti