Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

isgrosse

22. 9. 2010 14:35
majitelé nemovitostí, kteří svým nájemníkům nezvyšují nájem

Pro svojí závěrečnou práci postgraduálního studia v oboru umění hledám ty majitele nemovitostí, kteří poskytují bydlení svým nájemníkům a ůčtují si naprosté minimum jako nájemné. Jde například o situaci, kdy nájemník vlastní smlouvu o nájmu na dobu neurčitou s regulovaným nájmem a majitel bytu nájem za poslední tři roky v rámci deregulace nezvýšil. Budu Vám velmi vděčná za kontakt, pokud jste to právě Vy, kdo dává přednost solidárnosti se svými nájemníky nad výdělkem, nebo nesouhlasí s tržní reformou bydlení. Jakýkoliv důvod je pro můj výzkum zajímavý. Prosím také nájemníky aby mne kontaktovali pokud jejich domácí nájmy drží nízké. Pište prosím na moji poštovní adresu: Isabela Grosseová, Na Kampě 512/11, Praha 1, psč: 118 00, nebo volejte na tel. číslo: 776776508. Budu Vám vděčná za jakýkoliv podnět. Děkuji, Isabela Grosseová

0 0
možnosti

vancev

27. 1. 2010 12:14
Pohřeb selského rozumu

Vážená autorko blogu, díky za věcný příspěvek. Není třeba k němu moc přidávat.

V česku se koná pohřeb selského rozumu za masové účasti občanů, kteří nechtějí volit někoho kdo s regulací nájmů skončí.Co na tom, že jejich babička chodí spát na jehlách a neví co s ní bude, protože se stát odmítá podílet na jejím zabezpečení. Že by se třeba o babičku před státem postarali děti? Kdepak, to se přeci nedělá, - raději prohlásí, že také nic nemají a vezmou ji každý víkend na chatu aby se trochu poveselila. Mezitím pan Křeček s 100 k plus / měs žije spokojeně v regulovaném nájmu a těší se na to, že mu město možná nabídne tento byt k odkoupení za pár šupů - vždyť tak to přece je spravedlivé, pan Bém si naúčtuje majiteli odstupné 3 mil. za uvolnění -jeho- bytu v Praze a dostane je. Proč by oba usilovali o změnu? - pan Bém by tak nebyl dostatečně pravicový, pan Křeček by nebyl dostatečně levicový a pan Svoboda by nebyl dostatečně křesťansky charitativní aby na změnu přikývl.

0 0
možnosti

Hana F.

8. 4. 2008 16:30
A ještě něco

I vy sama jste obětí této tržní deformace, protože fakt, že v polsední době, se začíná uvolňovat regulované nájemné, vede lidik tomu, že pořizují vlasntí bydlení, což logicky zvedá ceny bytu.

Ceny bytů tedy  neodpvídají přirozenému vývoji  na trhu, ale nařízení shora. Co je to za trh s byty, když člověk nemá voblu pořídit si levnější bydlení, protože díky této regulaci shora se stávají malometrážní byty drahou záležitostí?

Co je za perpespektivu pro mladé, kteří se kvůli bydlení musí zadlužit na celý život a nemalými čásktami?  I oni se mohou dostat do finančních potíží. Práci ani zdraví nemá nikdo jistou. 

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

27. 1. 2010 14:00
Re: A ještě něco

kdyz si lidi porizuji vlastni bydleni, musi se logicky uvolnovat najemni byty a tudiz by trzni najemne bude klesat.

0 0
možnosti

Hana F.

8. 4. 2008 10:51
Pláčete

Pláčete na nesprávném hrobě. Za celý ten deformovaný trh s byty nemohu ani regulovaní nájemníci, ani ti kteří si byty odkoupili.

Tento systém si oni nevymysleli. Ani tu absurditu, aby se o babičky postaral majitel domu, neboli na ně doplácel. To radnice si takto šetří své peníze,. Proč myslíte, že  radnice prodaly stávajícím nájemníkům jejich byty? Protože se chtěly zbavit majetku, do kterého by musely investovat na opravy. Nebytové prostory, které vynáší si samozřejmě radnice nechaly.

Sorry, ale evidentně o této kauze máte zkreslené informace a zbytečně napadáte lidi, kteří za to nemohou. Zrovna tak jako nikdo nemůže za to, že vy jste si takový byt koupit nemohla.

0 0
možnosti

Andrea B.

8. 4. 2008 12:11
Re: Pláčete

Dobry den Hano, ja neplacu ale konstatuju. A co me hodne zarazi je plac prave regulovanych najemniku na ruzna temata. Internet je jich plny (zkuste treba webove stranky jednotlivych prazskych mestskych casti)...

PS. Mozna byste se divila, vim ze se na prvni pohled nezdam;-), ale o prazskem realitnim trhu toho vim hodne:-)

PSS. Svuj byt miluju a jsem s nim naprosto spokojenaV

0 0
možnosti

kion1

2. 4. 2008 14:59
Volič Národní strany

Snad poprvé s Vámi Andreo souhlasím.R^[>-]

0 0
možnosti

Andrea B.

2. 4. 2008 15:16
Re: Volič Národní strany

Diky moc. Nedelejte to ale prilis casto, to byste me fakt vydesil ;-);-D

0 0
možnosti

halohalo

2. 4. 2008 13:43
A kdo zajistil kontinuitu?

Občané, nájemníci? Oni ne. Tak do nich nerejte. Rejte na správném místě, tam kde pokračování kontunuity došlo.;-€

0 0
možnosti

Honza Ziegler

2. 4. 2008 11:23
Dobrý Andreo

plně souhlasím, máš ode mě karmu.:-)

0 0
možnosti

Andrea B.

2. 4. 2008 11:46
Re: Dobrý Andreo

Dik sooosede,

ze se taky ozves:-)

0 0
možnosti

maron

2. 4. 2008 11:09
bloger Ondra K.

čau. k čemu jsem se to v diskuzi zavázal! :)

Andrej není to tak jednoduché. Je z toho cítit určitá předpojatost. Takové to typické české - proč on platí málo, proč nemám já to co má on, proč? Je třeba se nad tím zamyslet trochu víc do hloubky. Zkus to a zahrň do toho trochu empatie.

Jinak já jsem pro zrušení regulovaných nájmů  také, ale bylo by to na delší debatu. bloger Ondra K.

0 0
možnosti

Andrea B.

2. 4. 2008 11:45
Re: bloger Ondra K.

Ahoj Ondro, mozna je to trochu predpojate. Ale jmenuje se to "Regulovane najemne ocima neprivilegovane vetsiny". Kdybych do toho zahrnula empatii (a te ja mam dost), byl by ten clanek 2x tak dlouhy. Rozhodne by tam zaznela myslenka "byl bych blbej, kdybych toho nevyuzil";-). Taky bych napsala o majiteli domu na Spanelske, ktery tam ty stare babicky nechava bydlet zadarmo (fakt!).  Pohled z druhe strany jiz navic obstarali kolegove.

PS. Doufam ale, ze jsi karmu poslal. To vis, zavazek je zavazek;-D 

0 0
možnosti

halohalo

2. 4. 2008 3:57
Bydlím v bytě s reg.nájemným

a myslím, že je to v pořádku. Je přece kontinuita s bývalým režimem. 8-o

0 0
možnosti

flavy

2. 4. 2008 11:04
Re: Bydlím v bytě s reg.nájemným

Ano, v tom cizím bytě s nesmyslně malým nájmem, který do tržní hodnoty za Vás doplácí skutečný majitel domu opravdu bydlíte díky právní kontinuitě s komunistickým zločineckým režimem. To je otřesný fakt.

V pořádku mi to ale nepřipadá. Věřím, že 18 let je pro komunisty dostatečně dlouhá doba na to, aby se se svými majetky pohodlně usadili a orientovali v nové společnosti (kterou díky právní kontinuitě pomáhali dost intenzivně vytvářet) a můžeme již komunistické výhody elitních jedinců v našem kapitalistickém systému zrušit.

0 0
možnosti

Jan Borovička

1. 4. 2008 23:11
Opravdu

dobře napsané - až se zase příště sejdeme na srazu, třeba se o  tom i pobavíme :-)

0 0
možnosti

Andrea B.

1. 4. 2008 23:29
Re: Opravdu

Diky moc Honzo. Mela jsem to tema dlouho v hlave. Po te co pravidelne ctu stesky regulovanych najemniku na diskuznich forech prazskych radnic.  Ale ty a pan Polanecky jste mi byli bezprostredni inspiraci.... Na srazu urcite pokecameR^

0 0
možnosti