Diskuse

Postup školy ve Valašském Meziřičí = návrat do středověku

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

VyMeTaky.2

29. 5. 2009 11:26
0 0
možnosti

blogatorka

28. 5. 2009 11:14
Buďte nám všem zářným příkladem

a slibte nám, že své případné potomky jednou dáte právě do oné inkriminivané školy ve Valašském Meziříčí, tak jak o tom teď zapáleně teoretizujete.  Majoritní rodiny potřebují takové konkrétní vzory jako jste Vy!  Ukažte nám, že jste pro integraci v reáku a ne jen moralizováním a teoretizováním!  R^

0 0
možnosti

Andrea B.

29. 5. 2009 6:55
Re: Buďte nám všem zářným příkladem

Mila Evo, dekuji za velmi inspirujici napad. Ziju v Praze a muj prcek bude kazdy dojizdet do Valasskeho Mezirici... Super;-D...  Uz jsem parkrat psala, ze bydlim  v oblasti, kde Romove ziji, takze to, ze budou chodit do stejne skoly, je hodne pravdepodobne.  A v kazdem pripade, moje dite bude vyrustat v romskych narucich, takze doufam, ze jste uspokojena a berete si ze me priklad;-)...

0 0
možnosti

blogatorka

27. 5. 2009 21:59
paní Andreo,

napadlo Vás někdy, do které školy a jaké třídy zapsali pan Ivan Vesely a pani Klara Samkova svou dceru?  Myslite, ze je v te tride vice nez 50 procent romskych zaku??

0 0
možnosti

blogatorka

27. 5. 2009 21:41
Chápu paní Andreu a fandím jí

jsem ale o generaci starší, a tak už to vidím jinou optikou než ona. Hodnotit učitele a rodiče dětí v malé vsetínské škole by měla až tehdy, až ona sama bude mít doma milovaného školáka, kterému bude chtít poskytnout to nejlepší a vzdělání a tu nejvhodnější školu. Bude chtít, aby se její dítě do školy těšilo, aby mělo dobré motivující spolužáky a aby se paní učitelka jejímu dítěti patřičně věnovala.  BUDE CHTÍT, ABY SE JEJÍ DÍTĚ BEZ PROBLÉMŮ DOSTALO NA JAKOUKOLIV STŘEDNÍ ŠKOLU, KTEROU SI VYBERE. Aby si ve škole osvojilo jen ty nejlepší zvyky a slovník. Aby nepoznalo šikanu. Aby nechodilo na druhém stupni domů ze školy s pláčem.  TEPRVE LÁSKA K DÍTĚTI, A ODPOVĚDNOST ZA NĚJ A JEHO BUDOUCNOST, JI NAUČÍ DĚLAT V ŽIVOTĚ KOMPROMISY A OBĚTOVAT SVÉ PRIORITY PRO PROSPĚCH SVÉHO DÍTĚTE.  Bohužel s odpovědností za své děti už není život jen nekončícím mejdanem a intelektuální diskuzí. Bohužel :-)

0 0
možnosti

Andrea B.

28. 5. 2009 8:23
Re: Chápu paní Andreu a fandím jí

Chichi, o generaci starsi... Ta fotka na Vasem blogu neni Vase8-o?... Jasne ze chci aby moje (budouci) dite dostalo to nejlepsi vzdelani (a taky nerikam, ze si za to nepriplatim, prave kvuli tem jazykum). Ale v mych ocich to opravdu neznamena, ze ve tride budou pouze zdrave a bile deti... Vim, ze je to pro spoustu lidi tezke pochopit... PS. Ta skola nebyla ve Vsetine, ale ve Valasskem Mezirici a nastesti to neproslo...

0 0
možnosti

20. 5. 2009 9:12
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

VyMeTaky.2

21. 5. 2009 0:46
Re: ano!

Ono by se to dalo říct i tak, že v rámci okázalého tažení proti údajnému rasismu se tento stát snaží vychovat skutečné rasisty.

Je mi líto, ale nehodlám se přibližovat někomu, kdo je ochoten a schopen dojít věci tak daleko, že jiná alternativa, než bydlení v ghettu, už mu nezbyde.

A znám Cikány, kteří bydlí spořádaně, nikoli v ghettu,  třebaže "matka rodu" je v invaliďáku (dělala ve stáčírně nějakýho sajrajtu v chemičce), její muž kope, jejich dcera má tak nanejvýš na práci uklízečky, ale dá se říct, že se skutečně - na rozdíl od mnoha obyvatel ghet v sev. Čechách - snaží, a jednak je pro ně samé je urážka označit je za "romy". Jednou to jeden kamarád zkusil, a ozvěnou mu bylo, že ať si to nechá, že oni mu taky nenadávaj.

0 0
možnosti

Ccecil

18. 5. 2009 13:05
to bolí

moc. Tolik hlouposti a nepochopení reality, ale k tomu navíc namyšlené poučování co ano a co ne.... to prostě bolí.

0 0
možnosti

BingoXX

18. 5. 2009 8:18
co říkáte na tohle video paní Andreo

umístil ho sem jeden z diskutujících ale už je dost vzadu:

http://www.youtube.com/watch?v=v1GD5J9oh9A

0 0
možnosti

Andrea B.

19. 5. 2009 8:31
Re: co říkáte na tohle video paní Andreo

Fakt nevim, jestli me vubec ctete... Vy si zase pustte Jarmilu Balazovou v poradu Uvolnete se prosim. Neni srovnani techto dvou zen tim nejlepsim prikladem toho co tu porad pisu -  kazdy clovek je individual....

0 0
možnosti

Jezdím na neutrál

18. 5. 2009 6:27
Paní autorko,

strčte si své dítě do třídy, kde je ze 30ti dětí 15 romů. ;-D Buď se vaše dítě asimiluje a v dospělosti bude stát u lopaty (v lepším případě), nebo vám bude domů chodit okradené a zmlácené. Že nebude nic umět, to je jasné. Učitelka na něj totiž nebude mít čas, má plné ruce práce sehnat tužky romům.

0 0
možnosti

José Antonio

18. 5. 2009 13:02
Re: Paní autorko,

Jo, tohle je výborný, jak tihle humanitární moralisté nutí rodiče k tomu, aby poskytli své děti pro potřebu multi-kulti experimentů.

A co si tak udělat vlastní děti a vyzkoušet to na nich? To už jde nadšení stranou, že? To i ti nejpřednější mluvkové najednou dávají přednost soukromým školám, kde o "sociálně slabší" nezakopneš.

0 0
možnosti

Wendolene

18. 5. 2009 1:16
Autorko,

stejne jako existuji cikani, kteri neumeji cesky, existuji cikani, kteri vubec neumeji romsky , jen tak na okraj. Mrkla jsem se na tu vasi Romano Drom..vite, vy jste se narodila ve spatne dobe. Mela jste totiz byt hippies. Dle te lasky atd. Vy mluvite o necem jinem, nez zbytek diskutujicich. Postup skoly ve Valmezu? Ne, stredovek to neni. Neni to idealni,ale doufejme, ze to udrzi ty deti ve skole a nebudou budouci prizivnici...

0 0
možnosti

Andrea B.

18. 5. 2009 8:04
Re: Autorko,

Mila Wendolene, vzdyt ja to rikam porad, ze je spostu Romu, kteri vubec romsky neumi. Kazdy Rom je proste individual, tak proc vzit vsechny romske deti a segregovat je ? Ziju ve spravne dobe, i v teto dobe se daji zazivat takove veci. Skoda, ze to nezkusi vice lidi (i kdyz nas take neni uplne malo a fakt si to uzivame), pak by vetsinovy pohled na romskou komunitu nemohl byt takto cernobily.

0 0
možnosti

Nero

17. 5. 2009 20:47
Souhlasím s autorkou

Pokud dá své děti do školy  padesát na padesát a dětmi romů a ne do víceletého gymnasia.

0 0
možnosti