Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

kalisz

4. 8. 2009 15:24
Re: Andrejko, běž uklízet...

tak, tak. Na tohle uz neni argumentu. Myslim, ze mila Andrejka a ji podobni Uhlove a Kocabove by meli vzit hrabicky a prasatka a jit to uklidit a zacvakat. Pak tady muzou drmolit neco o smutku atd. V CR kdyz nekdo umre, tak tim pribuzni (vetsinou - az treba na Kockovi) okoli neobtezuji a uz vubec neterorizuji. Tak mila Andrejko, sup sup do Husince at vis, co za verbez obhajovalas.

0 0
možnosti
OH

Olda70

4. 8. 2009 15:11
Vidím to podobně jako autorka

Skupinka příbuzných neudělala nic zásadně špatného, kromě toho, že místo úhrady služeb využívali cizí pomoci. Ovšem tu jim vždy někdo dobrovolně poskytl. Nespočet negativních reakcí je podle mě jenom proto, že to byli cikáni.

0 0
možnosti
PK

Péťa.

4. 8. 2009 16:28
Re: Vidím to podobně jako autorka

To nebylo proto, že to byli cikáni, to bylo proto, že se chovali jako cikáni. Jako cikáni, kteří snad ani nedisponují ve svém jazyce ekvivalenty slov ohleduplnost, vstřícnost a podobně. Jejich přirozenem je bezohlednost vůči všemu okolo, proto ta příšerná špína a odpadky po nich. Normální táborníci by se takto nechovali, přesto by dostali na jejich místě příšerné pokuty. Jak by to vypadalo, kdyby takový bordel po sobě nechal třeba cirkus? Minimálně by příště asi do tomo místa nesměl. Navíc všude jen žádají peníze a pomoc, přitom mají auta a zlato. Nakonec nějaké peníze měli.

0 0
možnosti
S

sasinka1

4. 8. 2009 14:54
Úvaha

No asi vás to překvapí, ale já jsem přesvědčená, že tu senzaci z toho dělají jen novináři. Každý den deset článků o rumunských cikánech, věnuje se jim ve zpravodajství víc času než jiným (mnohem závažnějším) tématům. Pokud by z toho nedělali novináři takovou senzaci asi by se nic nedělo. Jen tak mimochodem věnovala by jste článek na blogu pokud by šlo o někoho z majoritní společnosti. Kolik lidí se mezitím topilo nebo utopilo a máte pocit, že jejich příbuzní truchlí méně? To je to nad čím by jste se měla zamyslet.

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

4. 8. 2009 15:02
Re: Úvaha

Ale ja s Vami absolutne souhlasim. Je okurkova sezona, lidu je nutno dodat nejakou senzaci. Ani pan Gott tolik netahne. Nepsala bych o tom, kdyby kolem toho nebyla takova hysterie.. Od te doby se jiste utopilo dalsich x lidi, ale nikoho to nezajima... A ty jedovate skladky a hygienicka situace kolem nich taky ne... A co se jeste tyce tech novinaru, dokazete si predstavit, ze Vas nekdo nataci ve chvilich hlubokeho zalu ? Mne to proste pripada nechutne..

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

4. 8. 2009 14:53
ještě dodatek pro ty, co se bojí, kolik to bude stát

"S evropským průkazem zdravotního pojištění máte jistotu, že vám bude poskytnut přístup k veřejným zdravotním službám (např. služby lékaře, lékárenské, nemocniční nebo středisek zdravotní péče) na stejné úrovni jako občanům země, ve které pobýváte. Pokud se vám dostane lékařského ošetření v některé zemi, kde jsou náklady zdravotní péče zpoplatněny, bude vám vyplacena refundace buď ihned nebo po vašem návratu do domovské země. Záměrem je, aby vám byla poskytnuta péče v míře, kterou potřebujete k tomu, abyste mohli pokračovat ve svém pobytu. 

Je ovšem důležité dodat, že průkaz nekryje výlohy vaší zdravotní péče v zahraničí, pokud jste vycestovali za účelem podrobit se léčbě či zákroku týkajícímu se onemocnění nebo zranění utrpěného před výjezdem. Stejně tak vám průkaz nezajišťuje krytí ve vztahu k soukromým poskytovatelům zdravotní péče. "

0 0
možnosti
M

Míra2

4. 8. 2009 14:56
Re: ještě dodatek pro ty, co se bojí, kolik to bude stát

Romové jistě mají evropský průkaz... :-((

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

4. 8. 2009 14:37
Tak jsem se po pul dni vratila k pocitaci...

a koukam, jak to tu vre.... Tak na repatriaci uz maji, snad to nektere z Vas aspon castecne uspokoji... Diskuze je jaksepatri husta, ale jsem na tomto blogu pomerne dlouho, takze nejsem prekvapena. Dovolila jsem si  proste projevit "nestadni" nazor. Doufam, ze se nebudete zlobit, ale na jednotlive prispevky nezvladnu odpovedet... Vetsina z nich stejne vyjadruje jen frustraci a zlobu a nejak normalne reagovat se na ne ani neda..

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

4. 8. 2009 14:41
Re: Tak jsem se po pul dni vratila k pocitaci...

článek je sice dost pomotanej, ale účel splnil. A lidi jsou rádi, že je někde k cikánům otevřená diskuse, takže se vypovídají, a nebudou nikde klást bomby jako Baskové ve Španělsku........R^    dobrá politická práce !

0 0
možnosti
S

sandokan

4. 8. 2009 14:37
romský princ-reality show

Práva cikánů :Cikán má právo na stejnou zdravotní péči, jako ty. To, že do zdravotní pokladny pravděpodobně  nikdy nepřispěl je fakt, který je ovšem velice "rasistický", a proto to raději nikde neříkej. 

Cikán má právo na tebe zaútočit se zbraní v ruce beze strachu z obvinění z rasistického útoku. v případě tvého útoku na cikána, máš smůlu, že to kupodivu neplatí naopak. Budeš trestán  za napadení, co víc - za rasistický útok.Cikán má právo zneužívat náš sociální systém. Pokud to ale již přehání a my již tak svolní nebudeme, má cikán právo žalovat naší republiku v zahraničí, které mu pak v jeho jistě   nezadatelném  právu  vyhoví. V  konečném důsledku mu to pak stejně zaplatíš.cikán má právo na utajení informací, které  by  veřejnosti  prozradily  skutečné  náklady na jejich vydržování v Čechách. Položky "má dáti dal" z  tohoto pohledu nejsou oblíbeným tématem cikánských  zastupitelů  mluvčích.

 

 

 

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

4. 8. 2009 14:38
Re: romský princ-reality show

R^

0 0
možnosti
S

staruška

4. 8. 2009 14:32
diskuse ke článku

zrušeno, za chvíli zruší vše. vždyť jsem říkala, že pan B se vrací od márnice a maže a maže a maže a.......a teď už i diskusi u blogů

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

4. 8. 2009 14:31
Dlužno dodat, že celou dobu cigánili......

....o tom, že nemají na ubytování, o tom, že nemají na převoz, protože mají "jen" tisíc ojro......       moji předkové pocházejí ze Slovenska, takže vím, že tamní výraz pro slovo LHÁT je CIGÁNIT, a má svoje opodstatnění:-/.....Moudří předkovéR^

0 0
možnosti
OH

Olda70

4. 8. 2009 15:22
Re: Dlužno dodat, že celou dobu cigánili......

Oni to proste maj v krvi, tim mysli pouzivat lhani pro svuj prospech. Bohuzel to ale neni jen jejich domena, uz jsem v zivote potkal nekolik gadzu, kteri se uspesne nakazili :-)

0 0
možnosti
SV

chroustík

4. 8. 2009 14:30
Je mi jedno, kdo zemřel,

zemřel prostě občan Rumunska, bohužel od roku 2007 země EU. Pokud tato země nedokáže zvládat svoje občany doma, měla by umět alespoň v zahraničí jejich průšvíhy zlikvidovat a zařídit, aby tito jedinci měli zakázán výjezd ze země. Pokud vím, soudit cizince umějí rychle, viz případ Příplata.

0 0
možnosti
R

rady_a_porady

4. 8. 2009 14:17
víme jak se mají chovat naši v cizině

Stačí si odkliknout na stránky našehop ZAMINI a hned víme co můžeme od našeho státu při stavu nouze v zahraničí očekávat. A nikde jsme nenašel, že o mě bude postaráno se vším všudy a když se náhodou utopím v Seině v Paříži, že mi magistrát zaplatí léčení a repatriaci mého těla.

http://old.mzv.cz/wwwo/mzv/default.asp?id=26334&ido=201&idj=1&amb=1

a vo tom to je

0 0
možnosti