Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Zdeněk76

4. 8. 2009 11:31
Názor

Vážená paní, tuto "reality show", jak kauzu nazýváte, vnímám ze zpráv na internetu. A musím se přiznat, že s obavami až despektem. Není v tom pohrdání romskými tradicemi, ani sympatie s DS, ale celkem reálná vize, kdy pozůstatky až následky jejich pobytu zde budeme platit opět.....ano, správně - my. Tedy trochu nechápu Váš postoj. Myslím, že po tom, co tu žijí na úkor (a účet) jiných, kteří jim víceméně jdou

z cesty a se skřípěním zubů sledují, jak znečišťují okolí jejich domovů mají plné právo odsuzovat tyto "hosty". Píšete zde o tradicích - bohužel i parazitování patří k jejich významné tradici, jak se ukazuje.

0 0
možnosti
TK

Cybermud

4. 8. 2009 11:30
Jsem zvědavý...

...zda by se na mě taky lidi složili, kdybych v zahraničí zaklepal bačkorama... ...vlastně by nemuseli - makám a i k "pitomé kreditce" je cestovní pojištění, které hradí akutní péči v nemocnici do milionu korun a převoz do vlasti v případě úmrtí... ...jenže to je asi pro "Romuna" nepředstavitelná věc... ...už tenkrát jsem si měl dát pár facek, když jsme jim cestou do Bulharska házeli z vlaku jídlo, když chodili žebrat na nádraží... ...zvykli si na to, a teď to máme...

0 0
možnosti
ŠV

WANG

4. 8. 2009 11:57
Re: Jsem zvědavý...

mate plnou pravdu. tohle speje do prusvihu. Pokud lide vidi, ze upada moralka, ze pravidla dodrzuji jen ti "hloupi" preroste to vzdy do velkeho zla. Normalni je postarat se sam o sebe a o sve blizni, a az kdyz to z duvodu vyssi moci jinak nejde, hledat pomoc jinde. Neni normalni zebrat nez se podivam do vlastni peneznky, u romu ano, zebrani a vydirani (nejen citove) je jim vlastni. Velmi se tim omlouvam tem, kteri takovi nejsou, tem takovi jako tito rumunsti baroni delaji jen a jen ostudu.

0 0
možnosti
M

Míra2

4. 8. 2009 11:30
Navrhuji sbírku

do výše 5000,- Kč, což je zhruba cena za zpopelnění (aspoň mimo Prahu), pak příbuzným vydat urnu a nazdar  - možná by byli komunikativnější, kdyby byli postaveni před takovou volbu!

0 0
možnosti
KT

Ježikača

4. 8. 2009 12:44
Re: Navrhuji sbírku

VÝBORNĚ! pošlete prosím tento návrh odpovědným orgánům. ráda se připodepíšu, abyste v tom nebyl sám. dalším bodem by mohlo být vzetí majetku příbuzných do komise a zaplacení veškerých pohledávek. odjedou, ať sami, či s tělem, až když uhradí dluhy. a trvám na tom, že po celou dobu, než se vše vyřídí se k nim budeme chovat co nejslušněji.

0 0
možnosti
HOV

holka od vedle

4. 8. 2009 11:24
Naivní holčička

Děvenko ono tady jde o trochu něco jiného než o reality show. Můžete i nadále nosit dříví do lesa, pokud Vás to baví.. Mě tedy toto divadlo, které nakonec zaplatíme z našich kapes normální nepřijde. Je nejvyšší čas, aby jste přispěla romům, případně i potřebnějším nějakou tou korunou z vlastní kapsy, pokud ovšem víte co to znamená si na živobytí vydělat vlastním přičiněním. Pak si hrejte na charitu.

0 0
možnosti
HOV

holka od vedle

4. 8. 2009 11:32
Re: Naivní holčička

A kdyby jste chtěla, tak si můžete k sobě nastěhovat asi patnáct " pořádných a pracovitých romů " ze sousedství. Pak by jste možná psala jiný slátaniny..

0 0
možnosti
JG

jiriiik

4. 8. 2009 11:22
Fair-play

Ať už by ten nebožtík byl Solomon, Brown, Jean, Dezider nebo Novák, tak

tělo NEVYDÁVAT dokud jeho rodina neuhradí všechny poplatky, pojištění,

převoz, léčení atd. Pokud by ten dotyčný byl třeba bezdomovec či sám a

nikdo se k němu nehlásil, nevadí mi když magistrát i částečkou z mých

daní přizpěje na tyto náklady. Pokud se ale k němu hlásí

0 0
možnosti
JG

jiriiik

4. 8. 2009 11:22
Re: Fair-play

 desítky a

stovky pozůstalých, kteří by evidentně tyto náklady bez problémů

uhradit mohli a jen zkoušejí kam až u nás mohou zajít, JSEM KATEGORICKY

PROTI !!!! ;-€;-O!!!

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

4. 8. 2009 11:20
Chm.

Autorka zjevně nepochopila důvody nárůstu vášní v souvislosti s touto kauzou. Nejde o to, proč tady jsou, ale v podstatě výhradně o to, že svá pravidla staví nad naše zákony, že přijeli s tím, že se o ně ČR postará a že po nich - kudykoliv prošli - zůstal bordel.

0 0
možnosti
IK

rotacni.hyperboloid

4. 8. 2009 11:12
Peníze na výlet

Tak to mi někdo vysvětlete. už jsem měla taky dost stále nových a nových článků o rumunech, ale dnešní novinka mě překvapila: Rumuni si jedou na půlroční výlet po Evropě (bez cestovního pojištění - ale to mě ani nepřekvapuje) a nyní v půlce prázdnin vyjde najevo, že mají pouze 1000 Euro!!! Na tak velkou skupinu lidí? Tak to je síla vážení....A na novinkách.cz je, že převoz nebožtíka zacvaká magistrát, potažmo daňový poplatník, ale doufám, že to jen nějaká dezinformace..

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

4. 8. 2009 11:10
Pro: František Kostlán

To, co nazýváte "xenofobní hysterií kvůli rumunským romům", je jen jedním z dopadů toho, co stále tak jako bublalo, ale začalo bobtnat "Čunkovým vyklízením domu", přes Janov až po chomutovské exekuce, kde se soudně posvětila nedotknutelnost nepřizpůsobivých (bohužel šlo z velké většiny opět o romy). Ačkoliv najdeme věci závažnější, které samozřejmě vyžadují pozornost, tento problém opomíjet nelze. A to i proto, že  je s politikou provázán a extrémistické strany sbírají body a to sakra stojí za pozornost. Možná jsou lidé, pro které je toto tím "zástupným problémem", ale věřte tomu, že dost lidí má ten problém přímo pod nosem.

0 0
možnosti
V

vsetin

4. 8. 2009 11:28
Re: Pro: František Kostlán

Co se pořád otíráte o Čunka - prd tomu rozumíte. Dům se musel vyklidit z bezpečnostních důvodů, byl vybydlený a dostali za 42 mil. nové byty a 3 rodiny dostaly možnost mít "svoje" bydlení a to půjčku.  teď je to na    Vsetíně O.K.

0 0
možnosti
DP

tenisovejloket

4. 8. 2009 11:04
obávám se, že nekončí

nemají peníze na převoz těla.. a kdopak asi zaplatí léčbu?

0 0
možnosti
T

tru-and

4. 8. 2009 11:18
Re: obávám se, že nekončí

město a hádej kde vezme peníze ? ;-D

0 0
možnosti
O

opqrs

4. 8. 2009 11:01
hyeny

Jó, českým investigativcům od Blesku po Lidové Noviny se neubrání nikdo. Ani Dalík ne. Trochu dezorientované horaly z Transylvánie (nebo odkud) nevyjímaje.  Ovšem kdo ty hyeny s fotoaparátem vpustil k mrtvému "princi" (vir Rudé Právo, alias Novinky)  ....

0 0
možnosti