Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ippokorny

8. 11. 2010 12:54
A co zakázat vjezd do města autům,

co nemají zajištěné  konkrétní místo na parkování (mohlo by se i zamlouvat přes  internet jako třeba hotel), a kdo nechce jít pěšky, může použít hromadnou dopravu či taxík. A že tu nějaká maminka stěžuje, že táhne tři děti, nemají ty děti také tatínka? P.P:

0 0
možnosti
R

rebe-reb

3. 11. 2010 9:28
Paní Bartošová,

snad znáte jméno toho arogantního úředníka, ne?? Proč jste to jméno sem nenapsala? Nemáte se čeho bát. Pouze on!

Chováte se vlastně jako ti politici. Zbaběle!

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

3. 11. 2010 10:11
Re: Paní Bartošová,

To vite, ze jsi pamatuju jeho jmeno - jmeno cloveka, ktery prirovnava vychovu trech deti k chovu koni snad ani nelze zapomenout... Presto jsem se rozhodla ho nejmenovat, pokud bych mela jmenovat vsechny arogantni uredniky tento blog by mi na to nestacil. Jako hlavniho vinika teto situace vidim ODS a jeji naprosto nekompetentni komunalni politiku.... Coz je mimochodem strana, kterou jsem dlouha leta volila, ale pochopitelne jiz nikdy nebudu...

0 0
možnosti
VS

Astaroth

3. 11. 2010 9:01
Automobilismus nici mesta

Zamysleme se ve fantazii, v jakem stylu mesta by se nam nejlepe zilo. Vetsina si vysni nejake krivolake malebne stredoveke centrum, nekdo cinzaky z 19. stoleti s predzahradkami a alejemi jako jsou napr. kolem trianglu Zvonarka. Ruraliste si predstavi statek na klasickem venkove a jista sorta pravicovych frustratu satelit s desetimetrovou betonovou zdi. Vyjma tech poslednich, kteri nemaji ve slusne spolecnosti mista vsichni sni o svete, ktery byl navrzen bez automobilu a proto je malebny. Pote, co se zacaly rozsirovat silnice a budovat prutahy, byla atmosfera mnohych mist ve mestech nenavratne znicena a mesto bylo rozparcelovano na nesouvisejici ostruvky bez navaznosti. Automobilismus je nutno vyclenit mimo mesta, pripadne do podzemi.

0 0
možnosti
KC

CarlBlack

3. 11. 2010 11:30
Re: Automobilismus nici mesta

A vy se zkuste zamyslet, proc se neco takoveho dnes nestavi. Kdyby

bylo tak super bydlet v replice stredovekeho mesta nebo starych

cinzacich a se zakazem vjezdu aut, auto nemit nebo ho parkovat minimalne 2km daleko a mistni obchody zasobovat konskym povozem, tak by za to lide byli jiste ochotni

priplatit horentni sumy. Nebo ne?

0 0
možnosti
L

lokutus

3. 11. 2010 1:08
ZPS je hovadina v rámci celé Prahy

ZPS je hovadina v rámci celé Prahy. Lepší systém by byl, kdyby místo ZPS byly všude zóny s hodinami. Kdokoliv (nejen rezident) by si v konkrétní oblasti (ulici, čtvrti) mohl koupit parkovací kartu - roční, čtvrtletní, měsíční, týdenní nebo denní, plus by si mohl za hodinu stání zaplatit na místě cash. Takhle jsou všude zóny, kde mohou parkovat jen rezidenti, takže přes den je tam prázdno, v noci beztak nemají všichni kde zaparkovat. Vlastnictví auta nikomu neuděluje právo parkovat před barákem. Když je místo o kilometr dál, holt se projde. Když někdo nemá auto a tramvaj jezdí kilometr od baráku, má dělat co? Psát uražené články?

0 0
možnosti
PP

ippokorny

2. 11. 2010 22:43
Ti, co křičí, že nemají kde parkovat

mě připomínají nepřizpůsobivé, kteří zase křičí, že se město má postarat o jejich bydlení a nejlépe zadarmo či za směšný poplatek. Proč by jedni měli mít nárok na kus pozemku města a druzí ne a ti první jen proto, že si koupili auto a nepořídili si garáž? V Tokiju možná platí stále pravidlo, že zaregistrují auto teprve tehdy, když majitel prokáže, že má kde parkovat. Tedy nemáš garáž, nejezdi do města a parkuj si na kraji. P.P:

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

2. 11. 2010 22:58
Re: Ti, co křičí, že nemají kde parkovat

Rozumite prosim tomu, co je v praxi ZPS ? Pisu o dopadu zavedeni ZPS u nasich sousedu na nasi ctvrt... Ale neprizpusobiva samozrejme jsem http://bartosova.blog.idnes.cz/c/101379/Jsem-neprizpusobiva.html;-)

0 0
možnosti
PD

elenloth

2. 11. 2010 22:07
Diskuse

Přečetla jsem si diskusi a je mi z toho nanic. Tolik zarytých sportovců a ekologů, kteří by se nikdy nesnížili k vlastnictví auta jsem ještě na jednom místě neviděla.

Jako obyvatel Vršovic samozřejmě sdílím Váš názor, mám naštěstí tu výhodu, že bydlím blíž Edenu, kde se dá parkovat v Tesku zdarma. Ale občas mám problém i zastavit u domu, abych mohla vyložit pracovní věci a nemusela všechno tahat kilometr z Teska. Za sebe ovšem doufám,že Praha 10 zóny nezavede, neboť jsem tu v nájmu a i když je auto firemní, nemá firma sídlo v Praze, takže bych se dostala do špatně řešitelné situace. Přeju pevné nervy.

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

2. 11. 2010 22:15
Re: Diskuse

Diky... Take preji pevne nervy...

 PS. Panove (hlavni) diskuteri zivotem na vesnici ponekud " zakrneli, " -  nestihaji nastrahy velkomesta 21. stoleti a unika jim proc a o cem tu vlastne piseme...;-)

0 0
možnosti
B

benito.juarez

2. 11. 2010 21:19
Rezident nerezident,

podmínky musí být pro oba stejné. Jednou je to veřejné prostranství tudíž musí být rovný přístup. Stejně jako nemůžete diferencovat např. vstupné podle místa bydliště, zakázat někomu vstup jenom na základě bydliště nemůže být omezován ani v parkování. Mám dojem, že je to dokonce protiústavní.

0 0
možnosti
J5

J.K. 5

2. 11. 2010 21:23
Re: Rezident nerezident,

R^

0 0
možnosti
.

.zq.

2. 11. 2010 20:42
ono by velmi pomohlo

kdyby na parkovací kartu na Praze 2 a 3 měl člověk nárok i s uzavřenou nájemní smlouvou a ne pouze lidé s trvalým bydlištěm nebo majitelé nemovitostí. Takhle na tu kartu spousta lidí nedosáhne, i když v dané lokalitě bydlí. Nutit lidi přehlašovat si trvalý pobyt? ... Autorce přeji pevné nervy ..

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

2. 11. 2010 20:49
Re: ono by velmi pomohlo

Diky... Jinak teoreticky pry lze ziskat trvaly pobyt na zaklade najemni smlouvy, ale skoro nikdo to nevi... Navic je to opravdu priserna byrokracie...

0 0
možnosti
J6

J.K. 6

2. 11. 2010 19:38
Co byste chtěla???

Prostor je jednou daný, když si do něj líní, zadlužení a zmanipulovaní lidé natahají víc aut, než se tam může vejít, je to pouze jejich problém. Nevidím jediný důvod, proč by měl daňový poplatník sponzorovat nějaké vymoženosti typu podzemních garáží, zejména, když místo toho, aby všude překážel s plechovkou, umí chodit pěšky. Tak, jako to dělali lidé celá tisíciletí. O existenci MHD nemluvě. Masový automobilismus je jeden z největších podvodů nové doby.

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

2. 11. 2010 20:11
Re: Co byste chtěla???

Co bych chtela ? Chtela bych, aby se Stare Vrsovice staly opet rezidencni ctvrti, takovou jako byly pred zavedenim ZPS u nasich sousedu.  

0 0
možnosti
DB

Lokýt

2. 11. 2010 19:35
Inu...

On pan radniční úředník má naprostou pravdu. Že jsem si pořídil krám, který nemám kam uložit, je problém můj, ne mojí radnice.

0 0
možnosti
R

ragingox

2. 11. 2010 19:38
Re: Inu...

Vesmes souhlas ale to by ta sama radnice nesmela protezovat jedny obcany nad druhe. Vsichni platime dane, chodime do prace tak nevidim nejmensi duvod proc bych nemel mit pravo zaparkovat na Praze te ci one.

0 0
možnosti