Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bydlím na Krymské několik let. Jsem velmi vzdálen označení hipster ani nejsem z pražské kavárny. Ale tato ulice mě baví. Podniky jsou zajímavé, mají zajímave programy, zajímavé jídlo a pití a potkáte zde zajímavé lidi. V sobotu ráno otevřu okno a slyším někoho hrát na kytaru, nebo zpívat. I když třeba ne jako Eric Clapton. Hluky z ulice neslyším skoro vůbec. Možná mám ale jenom dobrá nová okna.

Na Krymské se ale cítím bezpečně, ne jako v dobách zastaváren a feťáků. A víceméně jediné dvě věci mi vadí - překážející auta přes půl chodníku a všude houna od psů. A to není bohužel zásluha návštěvníků místních podniků, ale usedlíků.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den sousede :-), díky moc za příspěvek do diskuze. Vnímání hluku je individuální záležitost a bude asi záležet, který z podniků je Vaším sousedem. Protože někteří naši podnikatelé se snaží být etičtí a i já zde mám oblíbená místa a oblíbené programy. A také jistě záleží na kterou stranu máte okna do ložnice a ve kterém žijete patře. V každém případě Vám závidím;-).

Já se kupodivu na Krymské nebála nikdy, ale možná to byl jen nedostatek informací;-). Parkování a počet aut v našich ulicích je samozřejmě tragédie a můžeme za ni poděkovat modrým zonám u všech sousedních čtvrtí a neřešení situace ze strany naší radnice, za to rezidenti nemůžou.

0 0
možnosti
Foto

Krymskou pamatuji v dobách relativně nedávných a přesto vzdálených, kdy jediným hezčím místem vedle zastaváren a dvou podivných nočních náleven byla čajovna/klub Aladin, jinak to byla celkem ošklivá ulice. Pak jsem shodou náhod byl u počátků Café v Lese, tehdy prvního podniku, který zkoušel Krymskou pozdvihnout po neúspěchu znovuotevřeného kina U Pilotů.

Od té doby tam toho vyrostlo poměrně dost a celkem chápu místní, že nemají úplně chuť se 24/7 podílet na kulturním životě Prahy, který celková politika městských částí odsunula do téhle ulice. Ono je to bohužel větší problém, který ovšem nikdo nechce řešit. Všeobecný kulturní rozvoj totiž už dávno přerostl kapacitní, produkční i vlastně finanční možnosti zavedených a k tomu určených institucí a tak se hledají jiná místa, kde mohou dané akce probíhat. Na to by měla slyšet Praha jako celek a snažit se tento problém vyřešit ve vhodných lokalitách, tedy např. na Nákladovém Nádraží nebo v nevyužitých částech Vysočan a kolem někdejší Kolbenky.

Problémem jsou ovšem tlaky nejrůznějších developerských projektů, které dostávají přednost, protože platí hotově a přímo, čemuž kultura obecně nikdy nemůže konkurovat. Pak se ovšem současný stav nezmění, akorát se "Krymská" přesune po tlaku místních jinam, třeba do "Slovinské" nebo "Bořivojovy" či zkrátka kamkoliv jinam, kde bude dost levných a volných prostorů k pronájmu. Myslím si proto, že třeba tlačit hlavně na Prahu, aby myslela na volný čas a kulturní ekologii svých obyvatel.

0 0
možnosti
Foto

Proti kulture jako takove se nebourime. Ani ty masove akce typu Korso Krymska, ci Zazit mesto nejsou problem, protoze se konaji jen jednou v roce. Jde primarne o "pocet opilcu na metr ctverecni" a nocni-ranni hluk, ktery prinaseji, vcetne hlucne hudby (u nas to vetsinou nejsou koncerty), ktera je jim "servirovana". Lokality, ktere jste jmenoval (Nakladove nadrazi a nevyuzite casti Vysocan) by byly pro nas typ navstevniku daleko vhodnejsi. Ale asi je otazka casu, kdy i tam nejaky developer neco postavi.

1 0
možnosti

J41a15n 73R93i77c52h77t89e72r

21. 10. 2016 13:51

Loni jsem si o "fenoménu Krymská" přečetl nějaký článek, který na mě zapůsobil dojmem "to musí být úžasné, to musíš vidět".

Zastavili jsme se tam s přítelkyní jednou odpoledne, cca kolem šesté, ve všední den. Nikde nikdo, otevřené dva bary, z nichž ani jeden mě příliš nelákal, působily na mě "neupřímně" nebo jak bych to řekl, zkrátka jako kdyby tam každý hrál nějakou roli "happy cool člověka", samozřejmě "nezávislého, originálního a děsně nad věcí" (takže vypadali a chovali se všichni stejně), jinak všechno zavřené, jen špinavá úzká ulička, zkrátka neuvěřitelně nudné místo.

Aspon že kus dál po hlavní (do kopce) byla příjemná kavárna s vynikajícími zákusky:-)

1 0
možnosti

myslíte Šlágr? Dle mého nejlepší kavárna v Praze, skvělá obsluha a dorty ty jsou nepopsatelné :-)

0 0
možnosti
Foto

To je síla. Já Krymskou pamatuju jen za bolševika, kdy jsme tam před tuzexem stávali frontu na džíny. A teď je z toho pražská Stodolní? Držím vám palce.

3 0
možnosti

Bydlím kousek dál, ale cítím s vámi, sama jsem si říkala, že bych jako místní „měla radost“ z takových akcí.. :-/

4 0
možnosti
Foto

Díky moc za empatii. Snad budeme schopni iniciovat nějakou změnu.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS