Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jarda

15. 1. 2008 8:43
Jenomže pan Čunek měl pravdu.

Prodávání dívek do manželství je v rozporu s Listinou základních práv a svobod. Organizované pasáctví vlastních příbuzných ženského pohlaví je v rozporu s Listinou základních práv a svobod. Krádeže i sběračství jsou v rozporu s Listinou základních práv a svobod.

Jedním z důvodů, proč Romové tak obtížně získávají bydlení, je jejich "tradiční kultura", která jim velí ubytovat u sebe každého, kdo s jejich prababičkou kradl slepice ve stejné vesnici. Když obec pronajme byt normální rodině - dvěma dospělým romům se třemi dětmi - do 18 měsíců v tom byty bydlí 9 dospělých a 35 dětí a všichni povykují, že si jsou vzájemně příbuznými a že mají právo bydlet spolu a že obec je povinna dát jim větší byt a víc sociálních dávek.

To je prostá neideologická realita, kterou pan Čunek coby bývalý starost velice dobře zná a proto o ní mluvil. A mluvil pravdu.

0 0
možnosti

Jiří

14. 1. 2008 9:44
Čunek řekl pravdu

Romská kultura např. zná brzké sňatky romských dívek, např. 13 letých. V Rumunsku to tolerují, u nás ne. Myslím, že je dosti romských dívek, které jsou zneužívány rodinami k prostuci a je jim 12, 13 let.

Já si nemyslím, že např. sex. život od 13 není možný, je to tak v řadě zemí i kultur - v Indii (pravlasti Romů), v Africe. V naší kultuře a našich zákonech jsou ale pravidla jiná. Netvrdím že lepší, ale je nutno je respektovat. Takže např. v této otázce je vidět, že Čunek neřekl nic nepravdivého.

Potíž je, že Romové se nechtějí přizpůsobit. Přišli jak přistěhovalci, ale neasimilovali se ani nemají snahu. Chtějí si držet své zvyky, svá pravidla.

Pokud kdokoli jiný se někam přistěhuje, vždy respektuje pravidla a zákony té země. Drží si své zvyky, pokud ale se jeho tradice liší se zákony dané země, musí se přizpůsobit. Nebo si může nechat svoji tradici a žít ve své původní zemi. V jedné zemi můžou platit jen jedny zákony.

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

13. 1. 2008 23:28
Pro p. Conku

Te aves bachtalo losadi som kaj genen miro blogos.:-)

0 0
možnosti

Jarda

15. 1. 2008 8:46
A co takhle Pythagorovu větu.

Tu umíte taky říc romsky? A Archimédův zákon nebo periodickou tabulku prvků byste dokázala přeložit?

0 0
možnosti

Radek Folprecht

13. 1. 2008 22:39
Ahoj Andreo,

vidím že to jsou řádově desítky minut mezi zveřejněním článku a ukončením srazu, jestli se nemýlím.

Teď k problému Romové, Čunek a jeho příspěvky k dané problematice:     1) Čunek si, jak je vidět, už dávno vybral svoje téma, ze kterého může politicky profitovat.     2) Dle mého názoru (nejsem odborník na sociologii, ale na SKŘ) byl tradiční rodový systém Romů do jisté míry vytvořen okolními podmínkami, t.j. kdyby zde měli majoritní zastoupení asi by to s tou rodinnou soudržností vypadalo jinak.     3) Osobně proti Romům nic nemám, zatím mě žádný nic neproved (i když...) a ty co jsem znal byli v pohodě.

 Měj se hezky, RF

0 0
možnosti

Andrea

13. 1. 2008 23:16
Re: Ahoj Andreo,

Ahoj Radku, srdecne Te vitam na svem blogu a dekuji za prispevek do diskuze. Doufam, ze se ted na nasich blozich budeme potkavat casteji.:-) 

0 0
možnosti

petr stursa

12. 1. 2008 23:37
Vim, ze se

v mnoha ohledech neshodneme, ale rad bych podotkl, ze ona "ultrapravice", tedy dle vaseho mineni jacisi neonaciste, vubec zadnou pravici nejsou. NSDAP byla strana levicova, nacismus znamena "narodni socialismus" a idealy "n. socialismu" hlasaji i stranky ruznych neonacistickych skupin.

Myslim, ze zrovna vy byste asi rada vedela o naccich trochu vic. Pokud mate zajem, napiste mi na petrstursa@email.cz Vim, ze nesouhlasite s mnohymi mymi nazory, ale na nacky mame oba podobny pohled, takze pokud chcete, dejte vedet.

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

12. 1. 2008 23:52
Re: Vim, ze se

Jezis Petre, to mi nedelejte, ja nakonec budu chodit s Vami, prazakem Romanem a p. Vasickem na pivo ?;-D

Napadlo me, ze byste o tom mohl napsat ve svem blogu, tak aby jste nepropagoval, ale informoval. Co na to rikate ? Mozna by to zajimalo vice lidi...

0 0
možnosti

SID

12. 1. 2008 22:53
Vzorový příklad

Jeden známý má problém se synem. Školu vychodil, ale nechce se mu chodit každý den do práce a pracovat. Zaevidoval se na úřadu práce, protože v místě není žádná firma, která by jeho specializaci využila. Je tedy pojištěn a chlapec navíc dostává od rodičů slušné kapesné, které propíjí, prokuřuje a utrácí v hernách …..se stejně smýšlejícími kamarády. Navzájem se v započatém životním stylu podporují. Nikdo neví kdy a kde to skončí. Pateticky řeknu, že jsou příživníky. Bohužel jim to ani rodiče jim to nemohou vyčítat a měli by je i nadále v této kolektivní soudržnosti podporovat. Rodiče by však mohli zrušit kapesné a synka poslat někam jinam – kde by práci určitě našel – třeba do Prahy. Myslíte že by to aspoň nějaké řešení, které by mohlo přinést úspěch ? Nebo měli by vyhledat  pomoc psychologa, politologa či příslušného grantu na podporu strádajících ? 

No a teď změňte některá podstatná jména syn/rom, rodina/stát, kamarádi=nepřiměřeně velký počet nepracujících na jednom místě ....

0 0
možnosti

Pražák Roman

12. 1. 2008 17:52
Volič Národní strany

Řešení je nasnadě a platí pro bílé i cikány-

1.volební právo pouze ekonomicky aktivním lidem!!!!!!!!!!!!!!!!!

2.lidem se základním vzděláním ze zákona povolit maximálně 2 děti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3.Imigrace pouze vzdělaná,a ze států kulturně blízkých!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Úplně by to stačilo.Za 2,3 desetiletí by se pozitivní účinek projevil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![>-]

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

12. 1. 2008 18:06
Re: Volič Národní strany

Takze matky s detmi, ktere nechodi do prace by volebni pravo nemely? hmmmm, fakt dobry...;-)

0 0
možnosti

Pražák Roman

12. 1. 2008 17:50
Volič Národní strany

To,že pan Čunek se tímto snaží odlákat pozornost od své kauzy,nic nemění na tom,že má pravdu!!!!!!!!!!!!!!R^[>-]

0 0
možnosti

nina

12. 1. 2008 16:13
napadlo

mě řešení po přečtení příspěvků dole. Vyberou se dobrovolníci z řady majoritní společnosti. Ti se ožení (vdají) za občany minoritní spol. To by v tom byl čert aby nevychovali slušnější občany. Tímto křížením dál předpokládám za pár generací úplně tento problém vymizí.

Ovšem kde vzít ty dobrovolníky/dobrovolnice to nevím.

A taky myslím, že za pár let tady budou ještě tmavší občané, se kterými mají problém na západě a co potom to taky nevím.

0 0
možnosti

Jirka

12. 1. 2008 13:14
Řešení

je a několikrát jsem ho nabízel vládnoucím stranám,ale jaksi nenašel čas řešit tento problém.I nezaměstnanost by se řešila a další společenské problémy.Ale zatím tato společnost na to nemá.Stále se čeká,že vše vyřeší mocná ruka trhu.Možná až bude více bezdomovců a  ne způsobových občanů této země.Každý doufá,že bude bohatý a že se ho to netýká.Každý kdo chce může být úspěšný a kdo není tak je lenoch a patří mu to.

0 0
možnosti